WU Modern Chao Cuisine by AD ARCHITECTURE – aasarchitecture

0
WU Modern Chao Cuisine by AD ARCHITECTURE – aasarchitecture

Βρίσκεται στο Block E1 του OCT Tower στο Shenzhen, το έργο είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο κουζίνας Chaozhou που φέρει την αποστολή να προωθήσει την κουζίνα Chaozhou. Διαθέτει οκτώ ιδιωτικές τραπεζαρίες, τραπεζαρία, ουίσκι μπαρ και αίθουσα κρασιού και προσφέρει καινοτόμο κουζίνα Chaozhou υψηλής αισθητικής αξίας σε έναν ποιητικό αρχιτεκτονικό χώρο.

Αυτό το εστιατόριο άνοιξε ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη λειτουργία του WU CLUB, το οποίο αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη εξερεύνηση του χώρου εστίασης και της επιχειρηματικής λειτουργίας του πελάτη και της AD ARCHITECTURE. Αντιλαμβανόμενος τον χώρο ως ένα είδος σύγχρονης ενέργειας, η AD ARCHITECTURE υιοθέτησε προοδευτικές ιδέες και ένα ενδιάμεσο καθεστώς για να δημιουργήσει μια μοναδική χωρική συνθήκη και να αφήσει γεγονότα που συμβαίνουν στο χώρο να έχουν τη χωρική αξία.

Ορθολογισμός / Αρχιτεκτονική Αισθητική και Λογική
Η δομική λογική του χώρου επεκτείνει τον ελεύθερο χαρακτήρα του κτιρίου. Η χωροταξική διάταξη είναι απεριόριστη και διαφοροποιημένη. Με έμφαση στην αίσθηση του πειρασμού στο χώρο, ο σχεδιασμός αμφισβητεί τις στερεότυπες αρχιτεκτονικές αξίες και την περιορισμένη φαντασία των ανθρώπων. Η είσοδος διατηρεί χαμηλό προφίλ με μια αυτοματοποιημένη πόρτα να παραμένει κλειστή όταν δεν υπάρχουν επισκέπτες.

Ο χώρος αποκαλύπτει το μεγαλείο σε μικρές λεπτομέρειες και η χωρική τάξη ξετυλίγεται κατά μήκος της στριμμένης, ήρεμης διαδρομής κυκλοφορίας. Όλα αυτά απεικονίζουν μια ποιητική σκηνή. Η τραπεζαρία του εστιατορίου είναι κυρίως φινιρισμένη με γκρι ανάγλυφη βαφή και ξύλινο δάπεδο, με έμφαση στη σύνδεση με το υπαίθριο πράσινο. Εν τω μεταξύ, οι μεταλλικές κατασκευές οροφής αναδεικνύουν την αίσθηση της μόδας και των επιχειρήσεων και δημιουργούν επίσης μια αίσθηση γαλήνιας θαλπωρής.

Καθώς η χρυσή αυτοματοποιημένη πόρτα ανοίγει αργά, οι επισκέπτες θα βρουν μια πολυλειτουργική ζώνη εξυπηρέτησης που συνδυάζει ρεσεψιόν και πάγκο μπαρ. Ένα φωτισμένο γυάλινο ντουλάπι ποτών φαίνεται λεπτό και κομψό. Μπροστά από τη ρεσεψιόν υπάρχει μια σειρά από ξύλινα κουτιά που αναδεικνύουν αποτελεσματικά την ιδιωτική εμπειρία φαγητού στην τραπεζαρία και επίσης δημιουργούν μια έντονη αίσθηση αρχιτεκτονικής τάξης. Πάνω από τον πάγκο του μπαρ, σύγχρονες γεωμετρικές κατασκευές τοποθετούνται δίπλα σε υφαντά ξύλινα χειροτεχνήματα με τρόπο που δημιουργούν μια χωρική ατμόσφαιρα που δελεάζει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν.

Κατασκευή / Διάλογος μεταξύ πραγματικότητας και μέλλοντος
Ο Γου οδηγεί τους καλεσμένους σε έναν απόκοσμο πνευματικό χώρο παρόμοιο με έναν εικονικό κόσμο ταινιών. Όντας υπερρεαλιστικό, υπερβολικό και αφηρημένο, παρουσιάζει μια αίσθηση του μέλλοντος με τρόπο που είναι επίσης αφηγηματικό. Ο χώρος συνδέει μια σειρά από γεγονότα για να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα, δραματική σκηνή. Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος συνδέονται με μια γλυπτική μαύρη σκάλα.

Φως / Μοντέρνα Αισθητική της Φύσης
Η AD ARCHITECTURE πιστεύει ότι το φως είναι ένα σαφές υλικό που πρέπει να παρουσιάζεται ως ορατό θέμα στον χώρο. Η ομάδα σχεδιασμού εκμεταλλεύτηκε την υλικότητα του φωτός για να εκφράσει τον πνευματικό κόσμο των ανθρώπων. Μέσα από το φως αναδύονται διάφορα συναισθήματα, μυστηριώδη, σιωπηλά και αιθέρια. Τα περάσματα, όπου οι άνθρωποι μένουν για μικρό χρονικό διάστημα, παραμελούνται εύκολα στο σχεδιασμό.

Ωστόσο, η ομάδα AD ARCHITECTURE πιστεύει ότι ένας τέτοιος μεταβατικός χώρος χωρίς ισχυρή λειτουργικότητα είναι η καλύτερη επιλογή για την ενσωμάτωση συναισθηματικών εκφράσεων σχεδιασμού. Για αυτό το έργο, οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια περιελιγμένη, ήρεμη κυκλοφορία μέσα από το πέρασμα, που δημιουργεί μια ανατολίτικη αισθητική σε μια ασυγκράτητη, άδεια και ελεύθερη κατάσταση.

Αφήγηση ιστορίας / Αρνητικός χώρος ως μέσο ρητών αντικειμένων
Οι συμπεριφορές σε έναν αρνητικό χώρο είναι το αληθινό θέμα, ενώ η ιστορία που προέρχεται από συμπεριφορές είναι ο πυρήνας. Η AD ARCHITECTURE πιστεύει ότι ο χώρος που περικλείεται από αντικείμενα έχει ισχυρή κατευθυντικότητα και προθέσεις. Τα μέσα που μεταφέρουν φυσικά φαινόμενα σε έναν χώρο είναι συνήθως αόρατα, αλλά αξιοποιούνται και πρέπει να παρουσιάζονται ως ορατό θέμα στον χώρο.

Όταν οι άνθρωποι κερδίζουν ευχαρίστηση στο χώρο, οι κανόνες παιχνιδιού σε αυτόν γίνονται πολύτιμοι και αρχίζουν να ωφελούν τους χρήστες. Ο σχεδιασμός των ιδιωτικών τραπεζαριών αναδεικνύει τη συνομιλία με το περιβάλλον. Η απλή αρχιτεκτονική γλώσσα του δίνει έμφαση στην άνεση και την εστίαση καθώς και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Οι πράσινες και κόκκινες διακοσμήσεις από χαρτί αποδίδουν την αρχαία χρωματική αισθητική που μπορεί να χρονολογηθεί από τη δυναστεία των Χαν της Κίνας.

Παρουσιασμένος σε ακανόνιστη μορφή, ο χώρος μοιάζει με φυσικό σύμπλεγμα ή προέκταση του κτιρίου. Φαίνεται να είναι ένας απροσδόκητος αλλά σκόπιμος σχεδιασμός που δημιουργεί μια αίσθηση βεβαιότητας από το μπλε. Η έννοια του χωρικού σχηματισμού είναι «ένα σπασμένο, κούφιο γλυπτό», που μετατρέπει την πραγματικότητα σε ψευδαίσθηση. Μια υπερβολική έκφραση όπως αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη δύναμη της τέχνης.

Παιχνιδιάρικο / Εκφράσεις Αντικειμένων
Οι σχεδιαστές πειραματίστηκαν με τις μορφές έκφρασης χειροποίητου χρώματος. Η ομάδα ανακάτεψε μεταλλικούς κόκκους με γκρι διακοσμητικό χρώμα, το οποίο απροσδόκητα παρήγαγε μια απλή υφή σαν σκυρόδεμα και επίσης ένα ένδοξο οπτικό αποτέλεσμα. Το ξύλινο πάτωμα έρχεται σε αντίθεση με τα μεταλλικά υλικά με τρόπο που επιτυγχάνει την ενότητα απαλότητας και σκληρότητας. Τα κρύα και τα ζεστά χρώματα εναλλάσσονται όχι μόνο για να προκαλέσουν την αρμονία της δροσιάς και της ζεστασιάς, αλλά και για να ενσωματώσουν περισσότερα στοιχεία όπως ο πειρασμός, το χιούμορ και το μυστήριο στο χώρο. Πηγή από AD ARCHITECTURE.

  • Τοποθεσία: Shenzhen, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΑΓ
  • Επικεφαλής Σχεδιαστής: Xie Peihe
  • Κατασκευαστική εταιρεία: Shenzhen Botao Construction Co., Ltd.
  • Σύμβουλος Φωτισμού: Hesper Lighting Design (Guangzhou) Co., Ltd.
  • Ομάδα επίπλων: YALI WOOD
  • VI Σχεδιασμός: Λιν Σάομπιν
  • Πελάτης: κα Wu
  • Περιοχή: 800 τετραγωνικά μέτρα
  • Χρόνος ολοκλήρωσης: Ιούλιος 2021
  • Φωτογραφίες: Ouyang Yun, Ευγενική προσφορά της AD ARCHITECTURE
παρόμοιες αναρτήσεις