Sanya Farm Lab από τους αρχιτέκτονες CLOU – aasarchitecture

0
Sanya Farm Lab από τους αρχιτέκτονες CLOU – aasarchitecture

Το Sanya Farm Lab είναι ένας εκθεσιακός χώρος 4000 τ.μ. 4 ορόφων, που βρίσκεται στην περιοχή Nanfan High Tech District της Sanya, τη νοτιότερη πόλη στο τροπικό νησί Hainan. Ο σχεδιαστικός στόχος του έργου είναι να συνδυάσει τα κλιματικά χαρακτηριστικά της Sanya, να ενσωματώσει τα περιφερειακά επιστημονικά και τεχνολογικά γεωργικά στοιχεία και να δημιουργήσει ένα πολυλειτουργικό ερευνητικό συγκρότημα και εμπορική έκθεση.

Τοπόσημο της Περιφέρειας
Η περιφέρεια Nanfan της Sanya μετατρέπεται σε έναν τροπικό κόμβο επιστημονικής έρευνας γεωργίας. Η τοπική κυβέρνηση επενδύει σε έρευνες για την περιβαλλοντική αλλαγή, τη λειψυδρία και τη λειψυδρία και την παραγωγή τροφίμων, καθώς και την αυξανόμενη ζήτηση της επιθυμίας της μεσαίας τάξης των Κινέζων να επιστρέψουν στο φυσικό πεδίο και στον αγροτικό τουρισμό.

Η ολοκλήρωση του Nanshan Farm Lab βασίζεται στη σύγχρονη έκθεση βιολογικής γεωργίας και στην αναβάθμιση και εξέλιξη του τρόπου ζωής. Θολώνει τα παραδοσιακά όρια μεταξύ φύσης και πόλης και μειώνει την απόσταση μεταξύ τεχνολογίας και ζωής.

Όχι απλώς ένα εκθεσιακό κέντρο
Το Farm Lab ενσωματώνει και καλύπτει εκθέσεις υψηλής τεχνολογίας, όπως γεωργική ρομποτική, κάθετη γεωργία σε εσωτερικούς χώρους κ.λπ. Φέρνει μια ολοκαίνουργια εμπειρία «από το αγρόκτημα στο τραπέζι». Επιθυμία του σχεδιασμού είναι να παρουσιάσει τις προηγμένες τεχνολογίες μπροστά στο κοινό σε πραγματικό χρόνο.

Με στόχο την ανάδειξη της προόδου που σημείωσαν οι αγροτικές τεχνικές στον τομέα του τρόπου ζωής και της εκπαίδευσης. Και το βασικό του σημείο είναι να θολώσει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, μεγιστοποιώντας την επικοινωνία και τις αλληλεπιδράσεις των επισκεπτών εντός και εκτός του αρχιτεκτονικού κτιρίου.

Πλατφόρμες, σκάλες και σκιά
Η αρχιτεκτονική δομή αναπτύχθηκε σε τρία στάδια: πρώτον, κατασκευάστηκε υπαίθριος δημόσιος χώρος. Δημιουργήστε έναν υπαίθριο δημόσιο χώρο με καθαρές κλίμακες και πλούσια επίπεδα, συνδυάζοντας στρατηγικά τη λειτουργική μάζα τεσσάρων ορόφων. Ο πρόβολος στον δεύτερο όροφο δημιούργησε ένα ημιυπαίθριο καταφύγιο βροχής για τον πρώτο όροφο και μια χαλαρωτική εξωτερική δημόσια πλατφόρμα για φαγητό έξω και παιδικό παιχνίδι για τον τρίτο όροφο.

Δεύτερον, πλεκτοί εξωτερικοί δημόσιοι χώροι μαζί μέσω της υπαίθριας κυκλοφορίας. Χρησιμοποίησε μια σπειροειδή σκάλα και τεράστιες σκάλες του πολυλειτουργικού θεάτρου για τη σύνδεση του εσωτερικού και του εξωτερικού, γεγονός που έκανε τη ροή να βγαίνει πιο συχνά έξω και τελικά πέτυχε την πλήρη σύνδεση.

Τρίτον, βελτιώθηκε το επίπεδο άνεσης του εξωτερικού χώρου. Η δομή πλέγματος οροφής βάθους 800 mm μείωσε την απορρόφηση του ηλιακού φωτός κατά 70%. Παρείχε ένα καταφύγιο για την εξωτερική πλατφόρμα, και ταυτόχρονα εξασφάλιζε φυσικό αερισμό και ανοιχτή θέα. Η δομή του πλέγματος είναι εμπνευσμένη από το παραδοσιακό σπίτι της εθνικότητας Hainan Li, που είναι μια μοντέρνα παράσταση του μακροχρόνιου αρχιτεκτονικού πλαισίου. Πηγή από CLOU architects.

  • Τοποθεσία: Sanya, νησί Hainan, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: CLOU αρχιτέκτονες
  • Έννοια εσωτερικού σχεδιασμού: CLOU αρχιτέκτονες
  • Αρχηγός ομάδας σχεδιασμού: Γιαν Κλόστερμαν, Λιν Λι
  • Ομάδα σχεδιασμού: Na Zhao, Sebastian Loaiza, Julien Douillet, Yaxi Wang, Tianshu Liu, Tiago Tavares, Principia Wardhani, Javier Peláez, Yiqiao Zhao
  • Κατασκευαστικά Σχέδια/ΜΕΠ/Δομή: Urban Architecture Design Co., Ltd
  • Σύμβουλος Πρόσοψης: China Building Technique Group Co., Ltd.
  • Κατασκευαστικά σχέδια εσωτερικών χώρων: Σχέδιο G-Aart
  • Σύμβουλος Φωτισμού: Fuzhou Bovs Lighting Design Co., Ltd.
  • Πελάτης: Jinmao Sanya Nanfan Rongmao Real Estate Co., Ltd.
  • Περιοχή Κατασκευής: 6.900 τμ
  • Κατάσταση: Ολοκλήρωση το 2021
  • Φωτογραφίες: Shining Laboratory, Ευγενική προσφορά του CLOU αρχιτέκτονες

παρόμοιες αναρτήσεις