hug Concept Store από την Atmosphere Architects για το UMA WANG – aasarchitecture

0
hug Concept Store από την Atmosphere Architects για το UMA WANG – aasarchitecture

Αναπολώ
Ο χώρος είναι ελαφρώς τετράγωνος, περιβάλλεται από τείχη, με πύλες σε όλες τις πλευρές, που διασχίζουν την πόλη σε διάταξη σαν σκακιέρα. Αυτή είναι η Πομπηία. Το οποίο καταστράφηκε εξαιτίας του Βεζούβιου και έγινε αιώνιο για τον ίδιο λόγο.

Αν η Πομπηία είναι η αποδόμηση και η αποκατάσταση της ιστορίας του UMA WANG μέσω του σχεδιασμού, τότε αυτός ο χώρος προσπαθεί να εντοπίσει αυτόν τον χαμένο πολιτισμό μέσα από όλα τα υλικά. Είναι ένας φόρος τιμής, αλλά και μια αναγέννηση μετά από μια αναδρομή στην ιστορία.

Μεταφορική έννοια
Επίσημος και συνοπτικός, πρωτόγονος και μυστηριώδης.
Η αίσθηση της ιστορίας κάτω από τη στάχτη μετά από 2000 χρόνια μεταφέρεται μέσω της δακτυλιοειδούς διανομής τούβλων δαπέδου, εσωτερικών υλικών και ξύλινων στοιχείων στο χώρο.

Σε αυτή την επισημότητα, το κορυφαίο φως διαπερνά το δωμάτιο από ψηλά και πέφτει στα πράσινα φυτά στη μέση του εδάφους, ως μεταφορά για την άφιξη της ελπίδας μετά τα ερείπια. Εκκλησίες, ιερά και η ατμόσφαιρα του αρχαίου πολιτισμού που προκαλεί δέος πριν από δύο χιλιάδες χρόνια αναδημιουργούνται εδώ σε έναν συνοπτικό και συγκρατημένο συνδυασμό.

Αναγέννηση
Η σειρά Pompeii διαθέτει τα σπάνια φθορίζοντα χρώματα της Uma για να αποκαταστήσει τη λάμψη της στάχτης που πέφτει και να συμβολίσει τη νέα ζωή. Η έννοια του χώρου αντικατοπτρίζεται και στην παρουσίαση. Στη συνολική απλότητα της ατμόσφαιρας, μέσα από τον δακτυλιοειδές χώρο βαθιά μέσα της, στο εξάρτημα κάτω από τη σκιά της κουρτίνας, φαίνεται το κόκκινο χρώμα.

Όπως η έκρηξη ενός ηφαιστείου με μια κόκκινη και καυτή στιγμή.
Αυτή η κλήση θα πρέπει να είναι η μεταφορά του UMA στη σειρά και η σύγκρουση των χρωμάτων φέρνει επίσης περισσότερα επίπεδα στο χώρο. Ανεβείτε τα σκαλιά κατά μήκος της περιστρεφόμενης σκάλας, το φως μετατρέπεται από σκοτεινό σε φωτεινό και ο χώρος αλλάζει ανάλογα.

Epiphqny
Διαφορετικά από την πρωτόγονη και μυστηριώδη ατμόσφαιρα στον κάτω όροφο, στα σκαλιά, ο χώρος που κυριαρχούσε το ασημί και το λευκό άνοιξε ξαφνικά τα όρια της όρασης.

Η έννοια του χρόνου και του χώρου έχει πιο πολυδιάστατη έκφραση εδώ, όπου οι αισθήσεις συγκρούονται και τέμνονται, δίνοντας στον χώρο ένα μοναδικό γλωσσικό σύστημα. Το κυκλικό και γραμμικό πλαίσιο οθόνης ράγας από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια οπτική κινούμενη γραμμή, που συνδέει όλο τον χώρο με τάξη.

Πρωτοπόρος
Από την αρχή της Hug, ήταν αποστολή της να επιλέγει τα έργα ανεξάρτητων σχεδιαστών από όλο τον κόσμο — να ενσωματώνει διαφορετικές μάρκες σχεδιασμού ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της Merci Beauty of hug's own. Η εφαρμογή στοιχείων καμπύλης επιφάνειας εξουδετέρωσε ως ένα βαθμό την ψυχρότητα που έφερε το ασήμι και το μπλε της μάρκας αγκαλιά μπλέκονταν μαζί του, δείχνοντας μια αίσθηση μέλλοντος και πρωτοπορίας.

Avant-garde και ουδέτερο, χωρίς αποκλεισμούς και αποθήκευση. Όχι μόνο η σύγχρονη αίσθηση στη δυτική ποπ κουλτούρα, αλλά και η σύγχρονη συνείδηση ​​από την ανατολή. Η χρήση οροφής με φιλμ χωρίς σκιά φωτιστικού εξασθενίζει στο μέγιστο βαθμό τον θόρυβο που ανήκει στον έξω κόσμο, έτσι ώστε ο χώρος να εστιάζει στο ίδιο το ρούχο, γεγονός που επεκτείνει πολύ τον κύκλο χρήσης του χώρου. Πηγή από την Atmosphere Architects.

  • Τοποθεσία: Τσενγκντού, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: Atmosphere Architects
  • Επικεφαλής Σχεδιαστής: Τόμι Γιου
  • Ομάδα σχεδιασμού: April Lo, Deniel Hwang
  • Σχεδιασμός κινουμένων σχεδίων: Βιβή Λι
  • Γραφικό σχέδιο: YiMoDuo Design
  • Προμηθευτής επίπλων: ΥΕΠΟΜ, Εορτές
  • Λύση φωτισμού: ArtLuci, Mario Tsai
  • Καλλιτέχνης: Uma Wang, Ziggy Chen, Xander Zhou, SHAW STUDIO, OUDE WAAG
  • Περιοχή: 485 m2
  • Ετος: 2021
  • Φωτογράφος: Ο Chuan HE από το Here Space, ευγενική προσφορά των Αρχιτεκτόνων Atmosphere
παρόμοιες αναρτήσεις