Hercules Fitness by CUN FF – aasarchitecture

0
Hercules Fitness by CUN FF – aasarchitecture

Η φυσική κατάσταση θεωρείται ως η ενσάρκωση των «προοδευτικών» εννοιών, όπως η αυτοπειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση, και το γυμναστήριο θεωρείται συνήθως ως το γήπεδο σωματικής προπόνησης για τους σύγχρονους ανθρώπους, που ανυπομονούν να λύσουν τα σωματικά τους άγχη και τα προβλήματα υγείας σε αυτόν τον χώρο για να κουραστούν. το σώμα τους.

Ο Ηρακλής (ελληνικά: Ηρακλής, Hēraklēs) είναι ένας θρυλικός Έλληνας ήρωας και ο αθάνατος μισόθεος με εξαιρετική δύναμη, θάρρος, σοφία και επιδεξιότητα. Λέγεται ότι «έκανε τον κόσμο ασφαλή για την ανθρωπότητα». Η Hercules Fitness, η οποία ιδρύθηκε το 2021, έχει τηρήσει την επιχειρηματική φιλοσοφία του «Sports, Life, and Warmth».

Το CUN FF Fang Fei ανέλαβε το σχεδιαστικό έργο του δέκατου καταστήματος της Hercules Fitness. Μέσω της επικοινωνίας με τον πελάτη, ο σχεδιαστής Fang Fei έχει μια εις βάθος κατανόηση της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του «Sports, Life, and Warmth», καθιστώντας το Hercules Fitness ένα μέρος για να δημιουργήσετε μια διαφορά στην καθημερινή ζωή. Είναι μια ακόμη προσπάθεια να σπάσει η ρουτίνα και να ανάψει μια νέα σπίθα για το σχεδιασμό.

Ασκηθείτε και αφήστε το κενό για μια ζωή
Ας μετακινηθούμε, ας αποκολληθούμε από το περιβάλλον σας και ας αφήσουμε χώρο για τη δική σας ζωή. Ο σχεδιαστής Fang Fei πιστεύει ότι ο χώρος για άσκηση είναι διαφορετικός από άλλους εμπορικούς χώρους. Δεν χρειάζεται πολύ εντυπωσιακή διακόσμηση, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει το χώρο στους ανθρώπους που ασκούνται, ο οποίος θα πρέπει να είναι ελεγχόμενος, ορθολογικός και συγκρατημένος, όπως και ο αθλητισμός.

Ως εκ τούτου, ο αθλητικός χώρος των 4.500 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει μινιμαλιστικές γραμμές, μια συγκρατημένη ασπρόμαυρη παλέτα και σαφείς λειτουργικές διαιρέσεις. Όλος ο σχεδιασμός βασίζεται στην έννοια του “αφήστε κενό”. Η έκταση 4.500 τετραγωνικών μέτρων χρησιμεύει ως αίθουσα διδασκαλίας Pilates, πισίνα αντίθετης ροής, χώρος ελεύθερης δύναμης, χώρος ανάπαυσης και αίθουσα προπόνησης πολλαπλών λειτουργιών.

Ανάμεσά τους, το αποκορύφωμα του σχεδιασμού είναι η ρεσεψιόν και η οροφή της περιοχής ελεύθερης αντοχής, όπου τα γεωμετρικά μπλοκ από προφίλ χάλυβα με έντονη αίσθηση σχήματος μεταμορφώνουν τη δύναμη και την ταχύτητα των αθλημάτων σε μια συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα, δημιουργώντας μια αθλητική σκηνή με μεγάλη οπτική επίδραση και πνευματική δύναμη. Το φωτιστικό οροφής ενσωματωμένο στα καθαρά λευκά τουβλάκια λύνει το πρόβλημα του φωτισμού.

Εκτός από τα συνδυασμένα γεωμετρικά μπλοκ στην οροφή, παντού στον χώρο διακρίνονται τζάμια καθρέφτη, τα οποία θολώνουν τα όρια του χώρου και επεκτείνουν την όραση.
Περικλείεται από γυαλί υψηλής διαφάνειας, η τάξη Pilates έχει δάπεδο από φυσικό ξύλο και τοίχους σε χρώμα ξύλου, δημιουργώντας μια φιλική, ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα. Ο χώρος είναι τόσο απλός, ήρεμος και φιλικός όσο η άσκηση Pilates.

Ζωή με ζεστασιά
Όταν η άσκηση γίνει τρόπος ζωής, οι άνθρωποι θα αποκτήσουν επίσης ένα πιο ενεργό κοινωνικό πεδίο. Αυτή τη στιγμή ο αθλητισμός δεν είναι μόνο αθλητισμός. Λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές ανάγκες της νεότερης γενιάς, ο σχεδιαστής Fang Fei έχει δημιουργήσει αρκετούς «κοινωνικούς χώρους» στο Hercules Fitness. Στην πολυλειτουργική αίθουσα προπόνησης, το μαύρο και το άσπρο χρησιμοποιούνται συνεχώς ως ο κύριος τόνος του χώρου.

Οι πάγκοι προστίθενται ειδικά στην πλευρά της εισόδου για να παρέχουν χώρο για ξεκούραση, αναμονή φίλων, διάλειμμα ή συζήτηση. Η ημι-τυποποιημένη πισίνα αντίθετης ροής είναι ένα σημαντικό μέρος του χώρου γυμναστικής. Ο σχεδιαστής Fang Fei έφτιαξε ένα πλούσιο σχέδιο οροφής με στρώματα όπου το γραμμικό φως αντανακλάται στην πισίνα, κάνοντας το νερό να κινείται και να λάμπει σαν γαλαξίας.

Μετά την άσκηση, είναι η περιοχή αλλαγής. Η υπερ-μεγάλη ολόκληρη ντουλάπα 2 μέτρων χωράει εύκολα μεγάλα αντικείμενα και ταιριάζει τέλεια στον τοίχο, διατηρώντας την αίσθηση της τάξης στο χώρο. Το ειδικά εξοπλισμένο πλυντήριο σελφ σέρβις κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται μια ζεστή εξυπηρέτηση. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη συνεργασία του Fang Fei και της Hercules Fitness.

Πέρυσι, ο Fang Fei σχεδίασε το Hercules Fitness Gemdale Store. Απλώς λόγω της προηγούμενης συνεργασίας, η Hercules Fitness απέκτησε μια πολύ σαφή και αναγνωρίσιμη εικόνα της μάρκας, κερδίζοντας έτσι περισσότερους πιστούς πελάτες με τα ίδια ενδιαφέροντα. Επομένως, το Hercules Fitness World Store επαναλειτουργεί με βάση το Gemdale Store.

Μέσω της εκ νέου συνεργασίας μεταξύ του σχεδιαστή και του ιδιοκτήτη, το Hercules Fitness World Store έκτασης 4.500 τετραγωνικών μέτρων θα μεταφέρει περισσότερους ανθρώπους σε φόρμα και θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες γυμναστικής. Ταυτόχρονα, θα προσελκύσει επίσης περισσότερους πελάτες, θα ενισχύσει την εμπορική αξία του χώρου και θα προωθήσει περισσότερους επιχειρηματικούς στόχους για τον ιδιοκτήτη. Πηγή CUN FF

  • Τοποθεσία: 7ος όροφος, Ζώνη Γ, Εμπορικό Κέντρο Haile World, Kunming, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: CUN FF
  • Επικεφαλής Σχεδιαστής: Φανγκ Φέι
  • Ομάδα σχεδιασμού: Yang Xiaolin, Wang Da, He Bing
  • Περιοχή έργου: 8000 m2
  • Χρόνος ολοκλήρωσης: Ιανουάριος 2022
  • Φωτογραφίες: ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑΠαραχώρηση του ZZ Media

παρόμοιες αναρτήσεις