Cockaigne of Everyman από την Wutopia Lab – aasarchitecture

1
Cockaigne of Everyman από την Wutopia Lab – aasarchitecture

Το Wutopia Lab έχει μετατρέψει τον εγκαταλελειμμένο αχυρώνα στο Dongtanyuan φυλάκιο του Bright Food (Group) σε Cockaigne of Everyman. Ο κύριος Γου με ρώτησε, που σκούπιζε τον ιδρώτα, τι θα μπορούσε να γίνει σε αυτό το 8.400 τετραγωνικά μέτρα, 220 μέτρα συνολικό μήκος του αχυρώνα. Είχα χαθεί λίγο λόγω της παραξενιάς και της μετατόπισης του πλαισίου.

Απλοί άνθρωποι
Υπήρχε ποτέ στη ζωή μου το barnyard; Θυμάμαι ότι ήταν μόνο για πολύ λίγο. Ήταν όταν μας ζητήθηκε να έχουμε μια υποχρεωτική εμπειρία στη γεωργία στο λύκειο, και μαζέψαμε το τρυγημένο ρύζι και το στοιβάζαμε στο κέντρο του αχυρώνα. Δεν είχαμε κάνει πολλά, αλλά ήμασταν ακόμα αρκετά κουρασμένοι που ξαπλώσαμε απλωμένοι στο έδαφος ή στο σωρό των σιτηρών, λαχανιάζοντας και λιμοκτονώντας.

Θυμήθηκα το The Land of Cockaigne του Peter Brueghel, το οποίο απεικονίζει το όνειρο μιας «ζώνης άνεσης» που αναδύθηκε από τον ατελείωτο μόχθο των μεσαιωνικών Ευρωπαίων. Φαντάστηκαν ότι κάπου στη γη, οι άνθρωποι ζούσαν μια ζωή ελευθερίας: «Καμία δουλειά και καμία ανησυχία για φαγητό και ποτό, βουνά με νόστιμο φαγητό, κρασί και συσσώρευση κρασιού σαν τη θάλασσα». Εκείνη την ώρα, εμείς που ήμασταν κουρασμένοι και είχαμε λίγο φαγητό, δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πέρα ​​από αυτό που ζωγράφιζε, την ψευδαίσθηση του γλεντιού και της νωθρότητας.

Είμαι μεθυσμένος, είμαι μεθυσμένος από την αδικία του κόσμου
Εκείνο το βράδυ, ήταν η μέρα της συγκέντρωσης, έγινε φωτιά και παράσταση. Φάγαμε όλα τα φαγητά που είχαμε φέρει από το σπίτι και φυλάξαμε για ένα μήνα με τη μία. Ήπιαμε ακόμη και αλκοόλ για πρώτη φορά. Φωνάζαμε ανορθόδοξα γιατί ξέραμε ότι την επόμενη μέρα θα απαλλαγούμε από την κουραστική και σκληρή ζωή της γεωργίας.

Κάναμε πλάκα και κλάψαμε χωρίς να με νοιάζει στον κόσμο και μέθυσα για πρώτη φορά. Την πρώτη φορά που είδα τον Αγώνα Καρναβαλιού και Σαρακοστής, μου θυμίζει εκείνη τη νύχτα της μέθης στο αλώνι. Σκέφτηκα τη σύντομη λήθη και τη χαρά της διάθεσης χωρίς προσποίηση, και την ανέμελη αθωότητα.

Αυτό που νομίζω είναι δωρεάν και ανειλικρινές
Η υποχρεωτική εμπειρία της γεωργίας στο γυμνάσιο είχε σκοπό να μας δώσει την εκπαίδευση για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ωστόσο, δεν μας πέρασε από το μυαλό να διαμορφώσουμε έναν απλό στόχο στη ζωή μέσα μας, να σπουδάσουμε καλά ή να βγάλουμε χρήματα, να φανταστούμε μια ζωή που δεν θέλουμε. Το σύντομο γλέντι του αχυρώνα έγινε μια στιγμή στο μέλλον που ανυπομονούμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος της πόλης. Γιατί δεν είχαμε ξανά τέτοια στιγμή τέρψης χωρίς ενοχές.

Mortal Elysium
Το Barnyard είναι λειτουργικό, για επεξεργασία καλλιεργειών. Είναι και οικονομικό, να μετράς τους πόντους εργασίας. Είναι επίσης κοινωνικό, όπου συμβαίνουν κουτσομπολιά ή τσατάκια. Είναι επίσης τελετουργικό, με επίσημες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης μιας υπαίθριας ταινίας. Μπορεί να είναι ιδιωτικό, με δυνατότητα ραντεβού. Είναι βέβαια και δημόσιο, πλατεία εταιρείας ή χωριού. Το μόνο πράγμα που δεν είναι θα ήταν πνευματικό.

Αυτό που συνδέεται με τον αχυρώνα είναι ο τρόπος ζωής της φάρμας και ορισμένες υλικές φαντασιώσεις της εποχής. Σε κάθε περίπτωση, η έκφραση του αχυρώνα είναι απλή και άμεση. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το χρυσό χρώμα για να συμβολίσω το θερισμό, τον τρύγο που δεν τελειώνει ποτέ. Ήθελα απλώς το Cockaigne να είναι ένα μέρος «αιώνιας αναψυχής, εξαιρετικό φαγητό και βρώσιμα κτίρια». Ήταν παράδεισος. Τότε δεν είχαμε καμία όρεξη να μείνουμε στην επαρχία, αλλά τώρα το ζηλεύουμε λίγο. Μετά από όλες τις εκπλήξεις της ζωής, νομίζω ότι οι πιο απλές απολαύσεις είναι πολύτιμες.

Το Wutopia Lab χρησιμοποιεί χρυσοκίτρινο διαπερατό σκυρόδεμα, που μοιάζει με ορυζώνα, με σκούρες κόκκινες γραμμές για να σχηματίσει μια αιώνια σκηνή αχυρώνα: μερικά χωρίζονται σε τετράγωνα, μερικά είναι χτενισμένα και στις ανοιχτές περιοχές το έδαφος ανεβαίνει ελαφρά, σχηματίζοντας έναν «σωρό κόκκων» με κυματιστές ύψη στα οποία να σταθείς. Η αρχική πύλη έχει σχεδιαστεί ως μια χρονοκάψουλα (κινητή εγκατάσταση) του παρελθόντος, σε ανάμνηση της αρχικής χτισμένης με καλάμια κατοικία του νησιού Chongming: το Huan Dong She, και το σπίτι από τούβλα αχυρώνα διατηρείται εν μέρει για να τιμήσει τις αναμνήσεις του παλιού αχυρώνα κατά τη διάρκεια την περίοδο πόλντερ.

Η αρχική αποθήκη αγροτικού εξοπλισμού, ανανεωμένη με απλή πρόσοψη από σκυρόδεμα, έγινε βοηθητικός χώρος για τον αχυρώνα. Το υπόλοιπο τμήμα του αχυρώνα και το αρχικό διώροφο κτίριο του κοιτώνα διατηρήθηκαν στην αρχική τους αρχιτεκτονική μορφή, με την πρόσοψη να αντικατασταθεί με πάνελ από κρεμ πολυανθρακικό για να γίνει το Bright Milk House, ένας πολυλειτουργικός χώρος για έρευνα και ανάπτυξη και προβολή των έργων του Bright Group. νέα αγροτικά προϊόντα.

Στο τέλος του χώρου, οι αρχικές τουαλέτες σχεδιάζονται ως μια άλλη μελλοντική κάψουλα (κινητές εγκαταστάσεις) και η σκούρα κόκκινη γραμμή εδάφους μετατρέπεται σε κώνο με τέσσερις άκρες κατασκευασμένο από ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες χαλύβδινες πλάκες που μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν, στο εσωτερικό που ένας μεγάλος αριθμός μνήμης αποθηκεύει, τα περιεχόμενα της οποίας είναι ένα μήνυμα ή ένα κομμάτι δεδομένων για μελλοντικούς συγγενείς, φίλους ή ακόμα και για τον εαυτό του.

Διαφορετικά υλικά του κτιρίου, σαν διαφορετικές αναμνήσεις, είναι διάσπαρτα σε αυτό το κίτρινο χωράφι με δημητριακά και κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα, φαίνεται να πυροδοτεί μια ιστορία διαφορετικών εποχών που σας περιμένουν να εξερευνήσετε. Στο μέλλον, μπορούν να συνυπάρξουν διάφορες δραστηριότητες της πόλης και της υπαίθρου. Αλλά για μένα είναι περισσότερο μια καλλιτεχνική πράξη. Είναι ένα τεράστιο έργο τέχνης της γης που τοποθετείται στο γνώριμο αγροτικό μας τοπίο. Εκφράζοντας την απλή και άμεση επιθυμία των θνητών να είναι ανεμπόδιστα, ασφαλή, ευτυχισμένα και καλοφαγωμένα. Πηγή από Wutopia Lab.

  • Τοποθεσία: Chongming, Σαγκάη, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: Εργαστήριο Wutopia
  • Επικεφαλής αρχιτέκτονας: Γιου Τινγκ
  • Αρχιτέκτονας Έργου: Λι Χάο
  • Ομάδα σχεδιασμού: Xu Raven, Li Ziheng, Wang Zhizheng, Lin Zhihao (Προσωπικός)
  • Εταιρεία Κατασκευαστικής Μελέτης: Shanghai Zhumeng Architectural Design Co., Ltd.
  • Κατασκευαστική εταιρεία: Shanghai Longma Construction and Installation Company
  • Σύμβουλος Φωτισμού: Ζανγκ Τσενλού
  • Πελάτης: Shanghai Qianyi Agricultural Development Co., Ltd.
  • Περιοχή τοποθεσίας: 8400 τετραγωνικά μέτρα
  • Περιοχή Κτιρίου: 1500 τετραγωνικά μέτρα
  • Χρόνος κατασκευής: 2021.10
  • Φωτογραφίες: Εικόνες CreatARΠαραχώρηση του Εργαστήριο Wutopia

παρόμοιες αναρτήσεις