Τάσεις στο σαλόνι που πρέπει να προσέξετε το 2022

2
Τάσεις στο σαλόνι που πρέπει να προσέξετε το 2022

Ένα συναρπαστικό μέρος της νέας χρονιάς είναι να δούμε τι τάσεις φέρνει. Οι λάτρεις του design είναι πάντα σε επιφυλακή για τις τελευταίες τάσεις που θα γίνουν σήμα κατατεθέν στο μέλλον και το 2022 δεν τους λείπουν. Οι τάσεις εξελίσσονται συνεχώς και τις έχουμε δει να αποτελούν μεγάλο μέρος των σπιτιών μας τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν πρόκειται για τις τάσεις του σαλονιού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε έναν χώρο με τρόπο που να ταιριάζει στις ανάγκες σας και να αισθάνεστε καλύτερα για εσάς. Το σαλόνι σας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι σας και οι τελευταίες τάσεις θα σας δώσουν ένα σχέδιο για να βρείτε έναν συναρπαστικό τρόπο για να ανανεώσετε τον χώρο. Ας ρίξουμε μια ματιά στις συναρπαστικές τάσεις στο σαλόνι που πρέπει να προσέξετε το 2022.

Μια παύλα χρώματος

Ανεξάρτητα από το αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα ή όχι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφυσήσετε το κέφι στο χώρο. Αν κλίνεις προς τις minimal υφές και χρώματα, θα είναι επίσης εύκολο να ενσωματώσεις έναν φωτεινό τόνο στο σαλόνι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πραγματικά ότι πρέπει να πάτε όλα έξω. Μπορείτε να αγκαλιάσετε το χρώμα μέσω μοναδικών εκτυπώσεων ή προσθέτοντας μια παύλα χρώματος στα έπιπλα. Μην βγάζετε το πινέλο, αντίθετα επιλέξτε εμπριμέ υφάσματα, επεξεργασίες παραθύρων ή επικαλυμμένοι καναπέδες και καρέκλες. Μπορεί να προσθέσει μια νέα προσωπικότητα στο χώρο.

2. Πολυλειτουργικοί χώροι

Τα τελευταία δύο χρόνια μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία των πολυλειτουργικών χώρων και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουμε ένα σαλόνι που να λειτουργεί για όλους. Ο μινιμαλισμός θα επιστρέψει αλλά δεν θα περιοριστεί στις σιλουέτες και τα χρώματα. Αντίθετα, θα εμβαθύνει στην έννοια του μινιμαλισμού και θα περιλαμβάνει δωμάτια που μπορούν να διπλασιαστούν ως περισσότεροι από ένας χώροι. Το σαλόνι σας μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά σας. Εάν δεν έχετε κατοικίδια και παιδιά στο σπίτι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ήρεμη γωνιά ανάγνωσης στο δωμάτιο. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι μπορούμε να ζήσουμε με λιγότερα και καθώς μειώνουμε το μέγεθος, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χώρο του σαλονιού. Μπορεί επίσης να γίνει μέρος γραφείου ή αίθουσα προπόνησης.

3. Οι εξωτερικοί χώροι έρχονται σε εσωτερικούς χώρους

Έχουμε ήδη καταλάβει τη σημασία της φύσης και ανακτούμε τη σύνδεση με τον φυσικό κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ήρεμων περιβαλλόντων με τον σωστό αερισμό και φυσικό φωτισμό, ενώ περιλαμβάνει και φυτά. Θα δούμε πολλά πράσινο στους εσωτερικούς χώρους φέτος, στο σαλόνι και τις κουζίνες. Είναι μια ισχυρή τάση που θα συνεχίσει να παραμένει μέρος των σπιτιών μας.

4. Βιώσιμα έπιπλα

Η βιωσιμότητα έχει γίνει ένα τεράστιο μέρος των πάντων στη ζωή μας, και για καλό λόγο. Η αναζήτηση της βιωσιμότητας είναι απαραίτητη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουμε ποια υλικά είναι ιδανικά για χρήση για τη μακροπρόθεσμη υγεία και ευημερία μας. Υπάρχουν πολλά να διαλέξετε και θα δείτε πολλά σαλόνια με βιώσιμα έπιπλα. Ακόμα κι αν πρέπει να πληρώσετε ελαφρώς υψηλότερα για αυτό, η απόφαση θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. Τα φυσικά υλικά όπως η πέτρα, το ξύλο, ο πηλός και το μπαστούνι θα συνδυάζονται εύκολα με οποιοδήποτε χρώμα ή στυλ στο σπίτι σας. Θα προσθέσει επίσης ελαφρότητα και ζεστασιά στη διακόσμηση του σπιτιού και θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές στο σπίτι σας.

5. Στρογγυλά έπιπλα

Έχουμε ακούσει πολλά για τα αιχμηρά, κομψά και μοντέρνα έπιπλα αλλά φέτος θα είναι διαφορετικά. Οι μετοχές μεταμορφώνονται και μετά από ένα μακρύ σερί, θα δούμε μια μεγάλη ποικιλία από σιλουέτες. Θα υπάρχουν πολλά έπιπλα με καμπύλες και λιγότερες άκρες. Αν ψάχνετε για νέα έπιπλα, Ο Μπουκλέρ προσφέρει τραπεζάκια σαλονιού που προσθέτουν μια κλασική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Είτε πρόκειται για καναπέδες είτε για τραπέζια, θα υπάρχουν πολλά έπιπλα με καμπύλες στα σαλόνια. Από τις καμπύλες γωνίες στους τοίχους μέχρι τα ντουλάπια και τις καμπύλες πλάτες των καρεκλών τραπεζαρίας, θα υπάρχει μια απαλή, κυματιστή αίσθηση.

Αυτές είναι μερικές από τις κορυφαίες τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022. Είτε σκοπεύετε να ανανεώσετε τον χώρο είτε να αντικαταστήσετε τα έπιπλα του σαλονιού σας, έχετε υπόψη σας αυτές τις κορυφαίες τάσεις. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να δημιουργήσετε έναν μοναδικό χώρο στο σπίτι σας. Απλώς προσθέστε μια παύλα χρώματος μέσα από ένα λαμπερό χαλί ή μαξιλάρια και κάντε τον χώρο να φαίνεται τόσο όμορφος όσο καινούργιος. Οι τάσεις του σχεδιασμού έρχονται και παρέρχονται, αλλά υπάρχουν κάποιες τάσεις που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτές οι τάσεις αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε το σπίτι μας. Να τα έχετε υπόψη σας κάθε φορά που σκοπεύετε να ανανεώσετε τον χώρο σας.

παρόμοιες αναρτήσεις