Πώς ξέρετε εάν κάτι δεν πάει καλά με το AC σας;

0
Πώς ξέρετε εάν κάτι δεν πάει καλά με το AC σας;

Οι μονάδες κλιματισμού απαιτούν συντήρηση και επιθεώρηση από καιρό σε καιρό για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν αποτελεσματικά όλο το χρόνο. Ωστόσο, μια μονάδα A/C μπορεί να σας δώσει ξεκάθαρα σημάδια ότι αρχίζει να αποτυγχάνει, όπως έλλειψη κρύου αέρα, διαρροή, μειωμένη ροή αέρα και ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψουν ασυνήθιστες οσμές, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστες.

Σύμφωνα με αυτή η σελίδα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα προσλαμβάνοντας μια ποιοτική υπηρεσία επισκευής A/C που μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την απόδοση του A/C σας σε καλή κατάσταση. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η κανονική λειτουργία A/C είναι κάτι που πρέπει να έχετε και όταν δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται, μπορεί να είναι απογοητευτικό και μεγάλος πονοκέφαλος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προσέχετε αυτά τα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι ο κλιματισμός σας δεν λειτουργεί…


Χωρίς κρύο αέρα

Το πιο συνηθισμένο σημάδι ότι η μονάδα κλιματιστικού σας μπορεί να χρειάζεται επισκευή είναι ότι θα παρατηρήσετε έλλειψη ροής κρύου αέρα στο σπίτι σας. Αντίθετα, η μονάδα σας μπορεί να φυσά ζεστό αέρα, κάτι που δεν είναι καλό σημάδι. Όταν συμβεί αυτό, υπάρχει πιθανότητα να απέτυχε ο συμπιεστής του συστήματος ή ψυκτικός τα επίπεδα είναι πολύ χαμηλά. Μπορεί επίσης να υπάρχει πρόβλημα με τον θερμοστάτη ή πιθανή διαρροή ψυκτικού. Για να επαναφέρετε τον κρύο αέρα της μονάδας A/C σας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, συνιστάται να προσλάβετε μια επαγγελματική υπηρεσία επισκευής A/C για να ρίξει μια ματιά στη μονάδα σας για να δείτε πώς μπορεί να επιδιορθωθεί.

Μειωμένη ροή αέρα

Κάτι δεν πάει καλά με το A/C σας, εάν δεν λειτουργεί όπως παλιά όταν εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά. Ένα παράδειγμα μειωμένης απόδοσης είναι η μειωμένη ροή αέρα, η οποία μπορεί να προκληθεί από ένα βρώμικο ή βουλωμένο φίλτρο αέρα. Αλλά αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται στο ότι οι αεραγωγοί σας δεν έχουν σφραγιστεί σωστά ή πρέπει να καθαριστούν. Το πρόβλημα μπορεί επίσης να είναι μια αστοχία συμπιεστή, οπότε μπορεί να χρειαστεί να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί ανάλογα με την κατάστασή του.

Ασυνήθιστες μυρωδιές

Το κλιματιστικό σας δεν υποτίθεται ότι αναδίδει ασυνήθιστες μυρωδιές. εάν αντιληφθείτε μια περίεργη μυρωδιά ή οσμή που προέρχεται από τη μονάδα A/C, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Για παράδειγμα, μια μυρωδιά σάπιου αυγού μπορεί να υποδηλώνει διαρροή φυσικού αερίου. Μια ηλεκτρική μυρωδιά ή καύση μπορεί να σημαίνει ότι ο κινητήρας ή άλλο ηλεκτρικό εξάρτημα υπερθερμαίνεται. Εάν οι επισκέπτες του σπιτιού σας λένε ότι μυρίζουν κάτι μούχλα, αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης μούχλας ή υγρασίας στους αγωγούς του σπιτιού σας.

Διαρροή

Οποιαδήποτε διαρροή προέρχεται από το A/C σας είναι σημάδι ότι η μονάδα σας χρειάζεται επισκευή. Η διαρροή μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους, όπως διαρροή ψυκτικού μέσου ή σπασμένη ή φραγμένη γραμμή του συμπυκνώματος. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα υγρασίας με την υπηρεσία επισκευής A/C ώστε να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. Όταν μια διαρροή στη μονάδα A/C σας αφεθεί ανεξέλεγκτη, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις γύρω κατασκευές και μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή για διαστολή μούχλας. Για μεγάλη διαρροή, συνιστάται ιδιαίτερα να επικοινωνήσετε με μια τοπική υπηρεσία επισκευής A/C, ώστε να εντοπίσει και να διορθώσει τη διαρροή το συντομότερο δυνατό.

παρόμοιες αναρτήσεις