Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για την προσθήκη ηλικιωμένων γονέων

0
Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για την προσθήκη ηλικιωμένων γονέων

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων όπου απλά δεν μπορούν να κάνουν τα πράγματα που έκαναν κάποτε και δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν με πολλά από τα καθήκοντα που απαιτούνται από αυτούς για τη διατήρηση μιας ασφαλούς ποιότητας ζωής. Έχετε διαπιστώσει ότι οι ηλικιωμένοι γονείς σας δεν παίρνουν τα φάρμακά τους στην ώρα τους και από τα πιάτα στοιβαγμένα στον νεροχύτη τους, δεν είστε σίγουροι αν τρώνε καν τακτικά. Ήρθε η ώρα να φέρετε τη μαμά και τον μπαμπά στο σπίτι, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι κάνετε κάποιες αλλαγές στο νοικοκυριό σας. Είναι κάτι που πάντα ήξερες ότι θα ήταν απαραίτητο και η μέρα είναι εδώ.

Ξεκινήστε έχοντας κατά νου την ασφάλεια

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ρεαλιστική ματιά στις κατόψεις στους κοινόχρηστους χώρους. Εάν οι γονείς σας έχουν προβλήματα με την κινητικότητα, όσο ασήμαντο κι αν είναι, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο τους. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως τα παιδικά παιχνίδια, προφανώς, αλλά άλλα πράγματα που δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για εσάς. Τι γίνεται με αυτό το ανάκλιντρο που προεξέχει λίγο πολύ σε ένα διάδρομο ή εκείνα που πετούν χαλιά που κουλουριάζονται συνέχεια στην άκρη; Οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει να σκοντάψουν θα πρέπει είτε να αφαιρεθούν εντελώς ή τουλάχιστον να μεταφερθούν σε μια περιοχή όπου δεν είναι πιθανό να σκοντάψουν πάνω τους.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια καλή, σκληρή ματιά στην κρεβατοκάμαρά τους

Ευτυχώς, έχετε διαθέσιμο το δωμάτιο για να μετακομίσουν, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, ωστόσο, είναι το πλαίσιο του κρεβατιού κάτω από αυτά τα υπέροχα στρώματα. Τα αγοράσατε με έκπτωση όταν αγοράσατε ένα σετ για το δωμάτιό σας και παρόλο που είναι κορυφαία, όχι τόσο το πλαίσιο του κρεβατιού. Είναι από αυτά τα φθηνά (τολμάμε να πούμε φτηνά;) μεταλλικά κουφώματα που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα μεγέθη. Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιείτε συχνά αυτό το επιπλέον υπνοδωμάτιο, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Ίσως είναι καιρός να εξετάσουμε το α πλαίσιο διπλού κρεβατιού που είναι πολύ πιο στιβαρό και ίσως πολύ πιο κομψό.

Ένα φιλόξενο μέρος για οικογενειακά γεύματα

Η τρέχουσα διάταξη της τραπεζαρίας σας έχει θέσεις για τέσσερα και πάντα προσθέτατε μερικές πτυσσόμενες καρέκλες όταν είχατε παρέα στο δείπνο. Είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει έξι ρυθμίσεις, αλλά δεν είναι κάτι που πραγματικά χρειάστηκε ποτέ να εξετάσετε. Ίσως ήρθε η ώρα να ψωνίσετε για ένα καρέκλες τραπεζαρίας σετ 6 έτσι ώστε οι γονείς σας να μην αισθάνονται ότι είναι απλώς «έξτρα» που έχετε δεχτεί. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι κάτι που πολλοί ηλικιωμένοι γονείς θα σκέφτονταν όταν κοιτούσαν ένα τραπέζι με ασορτί καρέκλες εκτός από τις δύο που προστέθηκαν για να τους δώσει ένα μέρος για να συμμετάσχουν στα οικογενειακά γεύματα.

Ενώ υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε ασφαλές και άνετα και ασφαλή για τους ηλικιωμένους γονείς σας να ενταχθούν στο σπίτι σας, μην ξεχάσετε να μιλήσετε στα παιδιά για τη γιαγιά και τον παππού που έρχονται να ζήσουν μαζί σας. Είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί, παρόλο που αγαπούν τους παππούδες τους. Το να τους αγαπάς και να τους κάνεις τη ζωή άνετη είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αφιερώνοντας χρόνο για να προετοιμάσετε τα πάντα, η μετάβαση θα πρέπει να γίνει ευκολότερη για όλους τους εμπλεκόμενους.

παρόμοιες αναρτήσεις