Πόσο κοστίζει να φιλτράρετε το δικό σας νερό;

1
Πόσο κοστίζει να φιλτράρετε το δικό σας νερό;

Το καθαρό νερό είναι μια καθολική ανάγκη. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας στο σπίτι σας είναι να φιλτράρετε το νερό της βρύσης σας. Το φιλτράρισμα του νερού της βρύσης σας προστατεύει από φυσικές και χημικές ακαθαρσίες. Αλλά όπως όλα τα πράγματα, το φιλτράρισμα του νερού στο σπίτι έχει κόστος.
Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στους διαφορετικούς τύπους φίλτρων νερού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας και πόσο κοστίζουν. Θα σας δείξουμε επίσης πόσα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε φιλτράροντας το νερό σας αντί να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό!


Διαφορετικοί τύποι φίλτρων νερού προς εξέταση + το κόστος τους

Τα φίλτρα νερού είναι είτε φίλτρα σημείου εισόδου είτε συστήματα σημείου χρήσης. Υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για φίλτρα νερού.
Ο τύπος φίλτρου νερού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε θα καθορίσει το ποσό που ξοδεύετε. Κατά κανόνα, τα πιο σύνθετα φίλτρα νερού είναι πιο ακριβά από τα λιγότερο περίπλοκα φίλτρα. Η χωρητικότητα πλήρωσης ενός φίλτρου, το μέγεθός του και η τεχνολογία φιλτραρίσματος που χρησιμοποιεί καθορίζουν επίσης πόσα θα πρέπει να ξοδέψετε. Επίσης, οι πιο δημοφιλείς μάρκες φίλτρων νερού συνήθως χρεώνουν περισσότερα για τα προϊόντα τους.
Με αυτά τα λόγια, θα σας δώσουμε ένα εκτίμηση κόστους των διαφόρων τύπων φίλτρων νερού.

Συστήματα φίλτρων νερού POE

Εάν θέλετε να φιλτράρεται όλο το εισερχόμενο νερό, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα φίλτρο νερού ολόκληρου του σπιτιού. Είναι συστήματα φιλτραρίσματος νερού σημείου εισόδου που είναι εγκατεστημένα στον κύριο αγωγό νερού και φιλτράρουν όλο το νερό που ρέει στο σπίτι σας.
Με ένα φίλτρο ολόκληρου του σπιτιού, θα έχετε φιλτραρισμένο νερό στο νεροχύτη της κουζίνας σας και θα έχετε επίσης πρόσβαση σε φιλτραρισμένο νερό στα μπάνια, την τουαλέτα, τον κήπο και το πλυσταριό σας.
Επιπλέον, τα φίλτρα νερού ολόκληρου του σπιτιού προφυλάσσουν όλες τις υδραυλικές και τις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό από ζημιές που μπορεί να προκληθούν από ιζήματα και άλλες σκληρές ακαθαρσίες που υπάρχουν στο αφιλτράριστο νερό.
Δικαστικά έξοδα
Αναμένετε να πληρώσετε περίπου 100-3000 $ για ένα φίλτρο νερού ολόκληρου του σπιτιού. Τα απλούστερα φίλτρα ολόκληρου του σπιτιού, που αποτελούνται από μία μόνο δεξαμενή φίλτρου, κοστίζουν περίπου $100, ενώ τα πιο σύνθετα, με δύο ρυθμίσεις δεξαμενής, μπορεί να κοστίζουν έως και $3000.
Η εγκατάσταση φτάνει περίπου τα 1000 $ ή περισσότερο ανάλογα με τη ρύθμιση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Φίλτρα νερού κάτω από νεροχύτη

Τα φίλτρα νερού κάτω από το νεροχύτη είναι φίλτρα νερού σημείου χρήσης. Ένα φίλτρο νερού σημείου χρήσης παρέχει φιλτραρισμένο νερό μόνο σε μια συγκεκριμένη βρύση ή ντους.
Κάτω από το νεροχύτη τοποθετούνται φίλτρα νερού κάτω από το νεροχύτη για να φιλτράρουν το νερό που ρέει μέσα από τη βρύση του νεροχύτη. Σε σύγκριση με τα φίλτρα νερού ολόκληρου του σπιτιού, τα φίλτρα κάτω από το νεροχύτη είναι μικρά και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Δεδομένου ότι καταλαμβάνουν μόνο λίγο χώρο, μπορείτε εύκολα να τα εγκαταστήσετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου. Μπορείτε να εξετάσετε τα φίλτρα νερού κάτω από το νεροχύτη έναντι των φίλτρων νερού ολόκληρου του σπιτιού, εάν υπάρχει πρόβλημα χώρου στο σπίτι σας.

Δικαστικά έξοδα

Τα φίλτρα νερού κάτω από το νεροχύτη κοστίζουν περίπου 50-500 $. Τα απλούστερα φίλτρα με εγκατάσταση ενός σταδίου κοστίζουν περίπου 50 $, ενώ τα πιο σύνθετα με δομή πολλαπλών σταδίων μπορεί να κοστίζουν έως και 500 $.
Οι τιμές εγκατάστασης είναι λιγότερο υπερβολικές. ανεβαίνουν σε περίπου 300 $ εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία υδραυλικών εγκαταστάσεων. Εάν όχι, μπορείτε εύκολα να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Φίλτρα νερού πάγκου

Όπως το φίλτρο νερού κάτω από το νεροχύτη, ένα φίλτρο πάγκου παρέχει φιλτραρισμένο νερό μόνο σε μία βρύση.
Τα φίλτρα νερού πάγκου χρησιμοποιούνται συνήθως σε σπίτια με RV και μικροσκοπικά σπίτια. Είναι μικρού μεγέθους φίλτρα νερού που τοποθετούνται στον πάγκο της κουζίνας για να παρέχουν καθαρό πόσιμο νερό κατά παραγγελία. Τα περισσότερα φίλτρα νερού πάγκου χρησιμοποιούν ενεργό άνθρακα ή κεραμικά μέσα φιλτραρίσματος για να αφαιρέσουν το χρώμα, την οσμή και τους ρύπους από το νερό.
Υπάρχουν δύο τύποι φίλτρων πάγκου που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα προμηθειών σας. τα κανονικά φίλτρα νερού πάγκου και τα ενσωματωμένα φίλτρα πάγκου. Το κανονικό αυτόνομο φίλτρο πάγκου δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλώς τοποθετήστε το στον πάγκο, γεμίστε το με το χέρι με νερό και χρησιμοποιήστε το. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί ένα ενσωματωμένο φίλτρο νερού πάγκου. Συνδέεται προσωρινά με τη βρύση της κουζίνας και παρέχει φιλτραρισμένο νερό κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση.

Δικαστικά έξοδα

Κατά μέσο όρο, περιμένετε να πληρώσετε περίπου 50-150 $. Τα απλά φίλτρα ενός σταδίου κοστίζουν μόλις 50 $, ενώ τα πιο σύνθετα φίλτρα κοστίζουν περίπου 150 $. Όσον αφορά την εγκατάσταση, δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν αυτόνομα φίλτρα πάγκου. Αλλά αν αγοράσετε ένα ενσωματωμένο μοντέλο, μπορείτε εύκολα να το συνδέσετε μόνοι σας στη βρύση σας.

Στάμνες

Μια στάμνα φίλτρου είναι ένα μικρό φίλτρο νερού που μπορεί να χωρέσει περίπου 10 έως 18 φλιτζάνια νερό, ανάλογα με το μέγεθος ή τη μάρκα.
Η κανάτα φίλτρου είναι ένα από τα πιο απλά φίλτρα νερού λόγω του σχεδιασμού της που μοιάζει με κανάτα. Είναι μικρό, φορητό και βολικό. Είναι επίσης αρκετά προσιτό και ιδανικό για ένα μικρό σπίτι με μια μικρή οικογένεια.

Δικαστικά έξοδα

Οι στάμνες είναι τόσο φθηνές όσο $15, αλλά οι πιο σύνθετες και αποτελεσματικές στάμνες φτάνουν τα $70. Αναμένετε λοιπόν να ξοδέψετε περίπου 15-70 $.

Εμφιαλωμένο νερό έναντι φίλτρων νερού – Ποιο είναι φθηνότερο;

Εκτός από το να φιλτράρετε το δικό σας πόσιμο νερό, μπορείτε να απολαύσετε ασφαλές νερό στο σπίτι σας πίνοντας εμφιαλωμένο νερό. Εξάλλου, το εμφιαλωμένο νερό είναι φιλτραρισμένο νερό βρύσης που πωλείται σε μπουκάλι. Αλλά πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό;
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένας μέσος άνθρωπος στις ΗΠΑ πίνει περίπου 217 μπουκάλια νερό ετησίως. Έτσι, εάν ένα μόνο μπουκάλι νερό πωλείται για 1,50 $, μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώνει περισσότερα από 1300 $ ετησίως. Αλλά, φυσικά, ο δείκτης τιμών του νερού θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξάνεται.
Φανταστείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε αν φιλτράρετε το νερό της βρύσης σας. Εάν αγοράσετε ένα φίλτρο νερού (ακόμα και ένα σχετικά ακριβό φίλτρο νερού, όπως ένα φίλτρο νερού κάτω από το νεροχύτη), το φιλτράρισμα του νερού της βρύσης σας για πόσιμο θα σας κοστίσει μόνο περίπου 500 $.
Ομολογουμένως, θα χρειαστεί να αλλάξετε φίλτρα και να συντηρήσετε το φίλτρο νερού σας κάποια στιγμή, αλλά η συντήρηση ενός φίλτρου κάτω από το νεροχύτη δεν θα κοστίσει περισσότερο από περίπου εκατό δολάρια. Βλέπετε, λοιπόν, είναι πιο οικονομικό να φιλτράρετε το νερό σας παρά να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα φιλτράροντας το νερό σας και χρησιμοποιώντας τα επιπλέον χρήματα αλλού.

συμπέρασμα

Τα φίλτρα νερού είναι μια πολύτιμη οικιακή συσκευή και δεν χρειάζεται καν να ξοδέψετε περισσότερα από εκατό δολάρια για αυτά. Μερικά φίλτρα νερού υψηλής ποιότητας διατίθενται σε πολύ προσιτές τιμές. Εφόσον επιλέγετε τον καλύτερο τύπο φίλτρου νερού για το σπίτι σας και το συντηρείτε προσεκτικά, δεν θα ξαναπεράσετε μια μέρα με προβλήματα νερού.

παρόμοιες αναρτήσεις