Οι πιο εξαιρετικές ιδέες για να ανακαινίσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας

0
Οι πιο εξαιρετικές ιδέες για να ανακαινίσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας αν θέλετε να δώσετε μια νέα πινελιά στυλ στο σπίτι σας, χάρη σε αυτές τις απλές και προσιτές δουλειές DIY.

Μην αφήνετε το σπίτι σας να υποκύψει στη φθορά! Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τι συμβαίνει και να ανακαινίζετε ή να κάνετε μικρές επισκευές. Σήμερα συγγραφείς δοκιμίων θα σας φέρει 5 DIY δουλειές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να βελτιώσετε το σπίτι σας. Λάβετε υπόψη τους.

Ταπετσαρία τοίχου… ή ολόκληρου δωματίου

Εκτός από την τέλεια επιλογή για να αλλάξετε τη διακόσμηση ενός χώρου, είναι μια απλή δουλειά που απαιτεί λίγο χρόνο. Αφού επιλέξετε την ταπετσαρία, η τοποθέτησή της είναι κάτι παραπάνω από διαχειρίσιμη.

Υλικά:

• Ταπετσαρία
• Κόλλα ταπετσαρίας (αγοράστε μια που να ταιριάζει σε όλους τους τύπους ταπετσαρίας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα στο μέλλον). Μπορείτε να το βρείτε έτοιμο προς χρήση ή έτοιμο προς χρήση. Το τελευταίο είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο αν η δουλειά είναι ακριβής.
• Εργαλεία: ρολό, φαρδιά βούρτσα, βούρτσα για την εξομάλυνση του χαρτιού, ρολό για το τελείωμα των αρμών, ψαλίδι και κόφτη.

Βήματα:

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τον τοίχο, φροντίζοντας να είναι καθαρός και λείος (ξεχάστε την ταπετσαρία αν έχει gotelé, σημαντικά ελαττώματα ή ίχνη παλιού χαρτιού. Ετοιμάστε την πρώτα).
2. Μετρήστε και κόψτε την πρώτη λωρίδα χαρτιού. Εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο ή στο πίσω μέρος της φόρμας (αν και ο κατασκευαστής υποδεικνύει πώς να το κάνετε ανάλογα με τον τύπο του χαρτιού, συνιστάται η εφαρμογή της κόλλας και στα δύο στηρίγματα για καλύτερη πρόσφυση). Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα γιατί το χαρτί θα ξεκολλήσει τελικά αν δεν χρησιμοποιήσετε αρκετή κόλλα.
3. Κολλήστε την πρώτη λωρίδα από την κορυφή, ξεκινώντας από τη μία γωνία του τοίχου και προσαρμόζοντάς την όσο το δυνατόν περισσότερο στην άκρη. Λειώστε τις ρυτίδες με το πινέλο.
4. Για να μετρήσετε και να κόψετε τις ακόλουθες λωρίδες, πρέπει να λάβετε υπόψη την σχέση (ή την περίπτωση) του επιλεγμένου σχεδίου. Είναι η κατακόρυφη απόσταση μεταξύ δύο πανομοιότυπων σημείων του σχεδίου και πρέπει να τη λάβετε υπόψη για να ταιριάζει με το σχέδιο. Ο κατασκευαστής υποδεικνύει εάν το χαρτί έχει ευθεία σχέση (λεία ή κάθετα ριγέ κομμάτια) ή διακεκομμένη σχέση και την απόσταση σε εκατοστά που πρέπει να μετακινηθούν οι λωρίδες για να ταιριάζουν με τα σχέδια. Είναι ζωτικής σημασίας δεδομένα για τον υπολογισμό του αριθμού των κυλίνδρων που θα χρειαστείτε.
5. Κατά την τοποθέτηση της δεύτερης λωρίδας, μην τοποθετείτε τις άκρες πάνω από την πρώτη λωρίδα. Εργαστείτε αργά, προσαρμόζοντας καλά το σχέδιο: όσο η κόλλα είναι υγρή, μπορείτε να κόψετε και να μετακινήσετε το χαρτί. Στη συνέχεια πιέστε τις ενώσεις με το μοναδικό ρολό και αφήστε να στεγνώσουν.
6. Επαναλάβετε τη λειτουργία μέχρι να περάσετε χαρτί όλο τον τοίχο και κόψτε την περίσσεια με ένα κουπάτ για να τελειώσετε.

Ένα ξύλινο κεφαλάρι για το κρεβάτι σας

Η ανανέωση του υπνοδωματίου σας με αυτή την ιδέα θα είναι πολύ απλή. Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε μια παλιά πόρτα, να χρησιμοποιήσετε μια σανίδα που έχει απομείνει από οποιοδήποτε άλλο έργο ή να αγοράσετε μια νέα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή η δουλειά ανοίγει μπροστά σας ένα ολόκληρο πανόραμα εξαιρετικών δυνατοτήτων.

Υλικά:

• Σανίδα
• Καβαλέτα
• Άχρωμο ματ βερνίκι ξύλου
• Μπλοκ λείανσης
• Βύσματα, βύσματα τοίχου και γάντζοι
• Εργαλεία: παζλ, τρυπάνι, πινέλο, μεζούρα, αλφάδι.

Βήματα:

1. Ξεκινήστε βρίσκοντας δύο καβαλέτα και τοποθετήστε τη σανίδα οριζόντια πάνω τους για να δουλέψετε καλύτερα. Κάντε μετρήσεις και κόψτε το αν χρειάζεται με σέγα.
2. Στη συνέχεια τρίψτε τις άκρες και την επιφάνεια για να αφαιρέσετε τα θραύσματα και να κάνετε το ξύλο λείο στην αφή. Κάνετε αυτό με ένα μπλοκ λείανσης, πάντα προς την κατεύθυνση του κόκκου.
3. Το επόμενο βήμα είναι να βερνικώσετε το κεφαλάρι εφαρμόζοντας δύο στρώσεις από ένα άχρωμο ματ βερνίκι, καλύτερα αν είναι αξιόλογο ξύλο και ακρυλικό (καθαρίζει με νερό και είναι πιο εύκολο στη χρήση). Περιμένετε το χρόνο που προτείνει ο κατασκευαστής για να εφαρμόσετε το δεύτερο χέρι βερνίκι και όταν τελειώσετε, αφήστε το να στεγνώσει εντελώς για 24 ώρες.
4. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε το ύψος που θέλετε να τοποθετήσετε το κεφαλάρι και να το κρεμάσετε με τα κατάλληλα βύσματα, πένσες και γάντζους.

Ανακαινίστε τα ντουλάπια κουζίνας με βαφή

Η κουζίνα σας θα φαίνεται ολοκαίνουργια αν αποφασίσετε να βάψετε τα ντουλάπια και είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε τι είδους σμάλτο θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό το βήμα πριν από την εργασία είναι κρίσιμο γιατί το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το προϊόν σας. Τα σμάλτα μπορεί να είναι ακρυλικά (με βάση το νερό) ή συνθετικά (που αποτελούνται από πολυμερή, ρητίνες και με βάση διαλύτες). Το πρώτο είναι πιο εύκολο στη χρήση αφού οι βούρτσες και τα ρολά καθαρίζονται με νερό, στεγνώνουν γρήγορα και δεν μυρίζουν. Το τελευταίο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει και θα χρειαστείτε έναν διαλύτη για να καθαρίσετε τα εργαλεία. Ωστόσο, είναι πιο ανθεκτικά από τα ακρυλικά και αντέχουν καλύτερα τις γρατσουνιές και το καθημερινό τζόκινγκ. Ως γενική σύσταση, συνιστάται η χρήση συνθετικών σμάλτων στο φινίρισμα για έπιπλα κουζίνας. Προτιμάτε gloss, matte, satin, high gloss, lacquer effect κ.λπ.

Υλικά:

• Σατέν συνθετικό σμάλτο στο χρώμα της επιλογής σας.
• Απολιπαντικό
• Χαρτοταινία
• Εργαλεία: ρολό αφρού, κατσαβίδι.

Βήματα:

1. Ας πιάσουμε τη δουλειά: ξεκινήστε αφαιρώντας τα πόμολα και τις λαβές της πόρτας και των συρταριών με ένα κατσαβίδι. Αν τα αλλάξετε, βεβαιωθείτε ότι τα καινούργια εφαρμόζουν στις τρύπες. Αν όχι, τώρα είναι η ώρα να τα στοκάρετε. Επίσης, αφαιρέστε τους μεντεσέδες και αποσυναρμολογήστε τις πόρτες.
2. Στη συνέχεια, καθαρίστε καλά την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα προϊόν απολίπανσης, ξεπλύνετε και αφήστε τη να στεγνώσει. Εάν υπάρχει κάποια περιοχή των επίπλων που δεν θέλετε να βάψετε, προστατέψτε την με κολλητική ταινία.
3. Εφαρμόστε το σμάλτο με έναν κύλινδρο αφρού κάθετα ή οριζόντια, αλλά χωρίς να διασχίσετε τα περάσματα για να μην αφήσετε σημάδια. Στύψτε καλά τον κύλινδρο για να πετύχετε ένα λεπτό στρώμα και χτενίστε την επιφάνεια για να εξομαλυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
4. Αφήστε το γλάσο να στεγνώσει και περάστε το δεύτερο χέρι.
5. Όταν καεί, τοποθετήστε τις λαβές και συναρμολογήστε ξανά τα ντουλάπια. Προσέξτε στην αρχή και μην καθαρίζετε τις επισμαλτωμένες επιφάνειες μέχρι να περάσουν τουλάχιστον 15 έως 20 ημέρες. Μετά από αυτό το διάστημα, το σμάλτο θα έχει φτάσει στη μέγιστη σκληρότητα και αντοχή του.

Διακόσμηση τοίχου με ξύλινη ζωφόρο

Είναι μια εξαιρετική λύση για να προστατεύσετε τους τοίχους σας σε αυτούς τους πιο εκτεθειμένους χώρους, όπως ο διάδρομος ή το παιδικό δωμάτιο, και να κρύψετε πιθανά ελαττώματα και να βελτιώσετε τη μόνωση. Αν και η ζωφόρος μπορεί να τοποθετηθεί από το δάπεδο μέχρι την οροφή, το πιο συνηθισμένο είναι να το βάλετε μέχρι το μισό ύψος (1,20 μ. από το κάτω μέρος).

Υλικά:

• Λάμας
• Σοβατεπί, γωνιακά διακοσμητικά, προστατευτικά τοίχου κ.λπ.
• Συρραπτικά και καρφιά
• Πείροι και βίδες
• Κόλλα στερέωσης
• Εργαλεία: σέγα, τρυπάνι, μεζούρα, αλφάδι.

Βήματα:

• Ξεκινήστε μετρώντας τον τοίχο και σημαδεύοντας το ύψος της ζωφόρου και στερεώστε τις μπάρες (τα ξύλινα πηχάκια που θα συγκρατούν τις σανίδες) με πείρους και βίδες. Εάν τα πηχάκια είναι κάθετα, οι μπάρες τοποθετούνται οριζόντια και αντίστροφα. Για κάθετη ζωφόρο, στερεώνουμε την πρώτη οριζόντια πλάκα με τη βοήθεια ενός αλφάδι περίπου 5 cm από κάθε άκρο.
• Η δεύτερη σανίδα τοποθετείται κοντά στο πάτωμα, αφήνοντας απόσταση περίπου 2 cm. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις ενδιάμεσες μπάλες.
• Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε τα πηχάκια με μοναδικούς συνδετήρες καρφωμένους στις μπάρες. Η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη. Ενώστε τις σανίδες μεταξύ τους, εισάγοντάς τις μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το σύστημα γλώσσας και αυλάκωσης και στερεώνοντάς τις στις σανίδες με τους συνδετήρες μέχρι να ολοκληρώσετε την περίμετρο του δωματίου.
• Τέλος, τοποθετήστε τα τελειώματα στο πάνω μέρος, στις γωνίες και στο σοβατεπί για να καλύψετε τις ενώσεις με το πάτωμα. Αυτά τα κομμάτια καρφώνονται ή στερεώνονται με κόλλα στερέωσης.

Τοποθέτηση ράβδου για να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας

Φαίνεται απίστευτο ότι μια τόσο γρήγορη και απλή δουλειά μπορεί να επιτύχει ένα τόσο θεαματικό αποτέλεσμα όταν διακοσμείτε οποιονδήποτε χώρο στο σπίτι σας, σωστά; Ένα dressing window με τις κατάλληλες κουρτίνες μπορεί να αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα του σαλονιού σας.

Υλικά:

• Κουρτινόξυλο και κρίκους
• Στηρίγματα και άκρα
• Κουρτίνα
• Πείροι και βίδες
• Εργαλεία: τρυπάνι, μεζούρα, αλφάδι, μολύβι.

Βήματα:

1. Το πρώτο πράγμα είναι να τοποθετήσετε το κουρτινόξυλο στη σωστή θέση. Μπορείτε να το στερεώσετε στον τοίχο ή στην οροφή, αν και η πρώτη επιλογή είναι η πιο κοινή. Η ράβδος πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος του παραθύρου κατά περίπου 15 έως 20 cm. Χρησιμοποιήστε αλφάδι και σημειώστε μια οριζόντια γραμμή στο πάνω μέρος του παραθύρου, 10 cm από την άκρη, και στις δύο πλευρές και στο κέντρο.
2. Σημειώστε τα σημεία για τη στερέωση των στηριγμάτων στη γραμμή σχεδιάστε τη γραμμή σε απόσταση περίπου 10 cm από κάθε επάνω γωνία του παραθύρου.
3. Ανοίξτε τις αντίστοιχες τρύπες και στερεώστε τα στηρίγματα της ράβδου με πείρους και βίδες. Εάν το παράθυρό σας έχει ντέφι για τους τυφλούς και προεξέχει, θα πρέπει να τοποθετήσετε πιο εκτεταμένα στηρίγματα για να γεφυρώσετε αυτή την απόσταση.
4. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τους δακτυλίους κουρτίνας στη ράβδο (αφήνοντας μια κλήση στο εξωτερικό κάθε βραχίονα), να τοποθετήσετε τη ράβδο και να στερεώσετε τα ακραία κομμάτια στα άκρα. Αυτό είναι!

Βιογραφικό:

Η Βίκυ Μάτα είναι η συγγραφέας του ιστολογίου WowEssays.com, το οποίο γράφει άρθρα για τις πιο σημαντικές ειδήσεις του πανεπιστημίου και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή στην πανεπιστημιούπολη. Η Vicki γράφει επίσης άρθρα για ανεξάρτητες πλατφόρμες για διάφορα θέματα, όπως σχεδιασμός για μια εφαρμογή.

παρόμοιες αναρτήσεις