Η Villa M μεταφέρει τον Αμαζόνιο στο Παρίσι με τροπικό ξενοδοχείο και χώρο συνεργασίας

0
Η Villa M μεταφέρει τον Αμαζόνιο στο Παρίσι με τροπικό ξενοδοχείο και χώρο συνεργασίας
Michael Denance

Αρχιτέκτονας: Triptyque Architecture
Τοποθεσία: Παρίσι, Γαλλία
Τύπος: Ξενοδοχειο, Γραφείο
Ετος: 2022
Φωτογραφίες: Michael Denance, Γιαν Μονέλ

Η ακόλουθη περιγραφή είναι ευγενική προσφορά των αρχιτεκτόνων. Σχεδιασμένο από τη Γαλλο-Βραζιλιάνα Triptyque Architecture, με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και καλλιτεχνική διεύθυνση των χώρων που υπογράφει ο Philippe Starck, η Villa M στοχεύει να δημιουργήσει ένα νέο σύμφωνο μεταξύ πόλεων, φύσης και υγείας. Μια νατουραλιστική εκδήλωση: αυτός είναι ο ορισμός της Villa M, ενός συγκροτήματος μικτής χρήσης που βρίσκεται στη Boulevard Pasteur, στην παρισινή συνοικία Montparnasse.

«Σχεδιάσαμε τη Villa M ως ένα νατουραλιστικό αρχιτεκτονικό μανιφέστο: δηλαδή ένα κτίριο μιας νέας εποχής, όπου ο άνθρωπος δεν είναι πλέον αντίθετος με τη φύση και τους ζωντανούς».Olivier Raffaëlli και Guillaume Sibaud, Triptyque Architecture, Αρχιτέκτονες και σχεδιαστές της Villa M.

«Η βίλα Μ είναι ένα ζωντανό, ειλικρινές και ζεστό μέρος, όπου η ζωή είναι ωραία και όμορφη, και όπου είναι καλό να ζεις και να τρως καλά. Σε όλο το εστιατόριο και το μπαρ, γόνιμες εκπλήξεις, κρυφά μέρη και ψυχικά παιχνίδια διεγείρουν την περιέργεια και καθοδηγούν το βλέμμα των επισκεπτών, υπενθυμίζοντάς τους ότι η ευφυΐα είναι ένα από τα πιο όμορφα συμπτώματα της ανθρωπότητας».Philippe Starck, Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των χώρων της Villa M.

Το πρόγραμμα, το οποίο φαντάστηκαν οι Thierry Lorente και Amanda Lehmann του Groupe Pasteur Mutualité, είναι ένα κτίριο μικτής χρήσης που περιλαμβάνει ένα Hotel by Paris Society, ένα coworking και ένα δυναμικό κέντρο με επίκεντρο την υγειονομική περίθαλψη.

«Δεν θα μπορούσαμε να συλλάβουμε ένα κτίριο αφιερωμένο στην υγεία και την αμοιβαιότητα χωρίς να συμπεριλάβουμε την έννοια της φιλοξενίας, του καλωσορίσματος, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Η αμοιβαιότητα συνεπάγεται κοινή χρήση».Thierry Lorente, Villa M Concept Creator και Διευθύνων Σύμβουλος του Group Pasteur Mutualité.

«Καθοδηγούμαστε από την ευημερία των φροντιστών, για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτούς τους επαγγελματίες που ακολουθούν ένα επάγγελμα από την αρχή, αλλά που βιώνουν δυσκολίες και βάσανα».Amanda Lehmann, Villa M Concept Creator και Κοινή Γενική Διευθύντρια του Group Pasteur Mutualité.

Η αρχιτεκτονική του ξεχωρίζει με το ζωντανό του κτίριο, του οποίου η γεωμετρία σχηματίζεται από μεταλλικές δομικές δοκούς, σχεδιασμένες να φιλοξενούν φαρμακευτικά φυτικά φυτά, οπωροφόρα δέντρα και μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους πολυετή είδη.

Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work
Michael Denance
Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work
Michael Denance

Σχεδιασμένο ως εξωσκελετός, το κτίριο έχει μια μινιμαλιστική, ελαφριά εμφάνιση, που αποτελείται από προκατασκευασμένα κομμάτια όπως σε ένα παιχνίδι κτιρίων.

«Το ίδιο το οικοδόμημα είναι η υποστήριξη αυτός ο κάθετος κήπος, που θα μεγαλώσει και θα καταλάβει ολόκληρη την πρόσοψη, μετατρέποντας το κτίριο σε ένα κατακόρυφο, ιατρικό δάσος και θα γίνει η κύρια αρχιτεκτονική», εξηγεί ο Olivier Raffaelli, συνεργάτης της Triptyque και αρχιτέκτονας σχεδιαστής της Villa M.

Εκτός από την επανένταξη της φύσης στην πόλη μέσω της αρχιτεκτονικής, το ζωντανό κτίριο συμβάλλει στη βιωσιμότητα, αφού συνεργάζεται με τη θερμική άνεση και, συνεπώς, με την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.

«Εξερευνήσαμε όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες για να δυναμώσουμε το πράσινο και να αποφύγουμε τη σπατάλη ενέργειας και άνθρακα». εξηγεί ο Gui Sibaud, συνεργάτης της Triptyque και αρχιτέκτονας σχεδιαστής της Villa M. Η περιβαλλοντική ευθύνη είναι επίσης παρούσα στις επιλογές βασικών και οργανικών υλικών, προτείνοντας μια αρχιτεκτονική χαμηλής τεχνολογίας.

Ο σχεδιασμός της Villa M προορίζεται για την αρχιτεκτονική να επαναφέρει τη φύση στην πόλη, με κύριο στόχο να προσφέρει στους πολίτες μια νέα αστική εμπειρία με την έλευση μιας «φυσικής πόλης».

«Η αναπνοή, η ηλιοθεραπεία και η σύνδεση με τη φύση είναι ζωτικές ανάγκες που ο αστικός τρόπος ζωής δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί». εταίρος των κρατών Olivier Rafaëlli. «Για να αντισταθεί στην αστική επέκταση –μη βιώσιμη από τη φύση της– η πόλη πρέπει να προσφέρει αυτή την εμπειρία εκτός από την τόνωση του συσχετισμού μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σε δομημένες περιοχές».

Το πρόγραμμα κατάληψης 8.000 m² του κτιρίου φέρνει επίσης μια καινοτόμο πρόταση: να είναι ένας ειδικός χώρος για όσους επέλεξαν να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών – αλλά ανοιχτός σε όλους. Το συγκρότημα μικτής χρήσης διαθέτει ξενοδοχείο, εστιατόριο, μπαρ, χώρο συνεδριάσεων, χώρο check-up, χώρο συνεργασίας και εκθεσιακό χώρο για νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο της υγείας για την προώθηση της μίξης, των ανταλλαγών και της αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ τις διαφορετικές ειδικότητες και τις διαφορετικές γενιές επαγγελματιών υγείας.

v
Michael Denance

Villa M, ένα ξενοδοχείο Paris Society

Το ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί ως ένα περιβάλλον και χαλαρωτικό κουκούλι, με εκπληκτική θέα στην Πόλη του Φωτός. Τα 67 δωμάτια και οι 6 σουίτες του έχουν διαμορφωθεί ως χώροι πρασίνου. Ορισμένα από αυτά έχουν μπαλκόνι ή βεράντα για να θαυμάσετε τις συνοικίες Montparnasse και Invalides. Και, πάνω από όλα, φωλιασμένη στη γωνία του έβδομου ορόφου, υπάρχει η Σουίτα Pasteur: μια εξαιρετική σουίτα με μεγάλα παράθυρα σε προεξοχή, μια διπλή πράσινη βεράντα και ένα σαλόνι ανοιχτό στην πρωτεύουσα.

«Ο ταξιδιώτης πρέπει να αισθάνεται σαν στο σπίτι του, σε ήρεμα, απαλά και μητρικά δωμάτια, ευχάριστα στη ζωή, έτσι ώστε ο άνθρωπος να βρίσκεται πάντα στην καρδιά της ιδέας της Villa M».Philippe Starck, Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των χώρων Villa M.

Σε αυτούς τους χώρους, οι επισκέπτες θα βρουν ευγενή και ανθεκτικά υλικά, οργανικά χρώματα, ζεστά μοντέρνα έπιπλα, το παιχνίδι των καθρεφτών και οικολογικά υπεύθυνα προϊόντα.

Διαθέτει επίσης τα βασικά στοιχεία ενός ξενοδοχείου υψηλής ποιότητας – ένα κλαμπ πυγμαχίας και γυμναστηρίου και αίθουσες γιόγκα – αλλά και 20 ανοιχτά γραφεία και χώρους συνεργασίας.

Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work
Michael Denance
Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work

Καλή Ζωή, Καλό φαγητό

Ένα μοναδικό και διαχρονικό μέρος για οικογένειες και νέους να γευματίσουν, να δειπνήσουν, να συναντηθούν και να συναναστραφούν γύρω από ένα γενναιόδωρο και προσβάσιμο μενού.

Κατά την είσοδό του, ο επισκέπτης βυθίζεται σε έναν τόπο ζωής, ενέργειας και καλοσύνης: Αγορά από ξύλο και σκυρόδεμα, βλάστηση, φιλικό καλωσόρισμα, ανοιχτή κουζίνα, όλα περιτριγυρισμένα από μια πολυτελή βεράντα με δέντρα. Η διακόσμηση παραπέμπει στο παιχνιδιάρικο και πολυμαθές πνεύμα της Γαλλικής Ριβιέρας, όπου ξεχνάμε το χρόνο και όπου νιώθουμε καλά.

Το απέραντο και φωτεινό εστιατόριο τονίζεται από ξύλο, δέρμα, ράφια με βιβλία, κομψές λεπτομέρειες, αταίριαστα έπιπλα που φαίνεται να έχουν ιστορία, μεγάλες πολυθρόνες, φαρδιούς πάγκους καλυμμένους με μαξιλάρια και αστείες εκπλήξεις. Ένα πολυπληθές και χαρούμενο σύμπαν και μια υπογραφή των τόπων της Παρισινής Εταιρείας.

Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work
Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work

Το εστιατόριο

Στη μεγάλη εξωτερική βεράντα, κάτω από τη σκιά των συκιών το καλοκαίρι, πέντε φορές την εβδομάδα, το βράδυ, η Villa M γίνεται ένα από τα πιο εορταστικά μέρη στην αριστερή όχθη, με προσεγμένο 100% ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και μενού κοκτέιλ.

Την άνοιξη, τα Σαββατοκύριακα ενσωματώνουν το σημάδι της ευχαρίστησης! Η Villa M φέρνει το brunch στο επίκεντρο για να περιποιηθεί όσους ξυπνούν αργά, οικογένειες, φίλους, από τη γειτονιά και ολόκληρο το Παρίσι, σε μια χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα. Το μενού περιλαμβάνει ποικίλες σπεσιαλιτέ για brunch – γλυκά, αυγά όλων των ειδών, μπιφτέκια ή σαλάτες, τηγανίτες – και παιδικό μενού για τους νεότερους. Ειδική μνεία στον όροφο αφιερωμένο στα παιδιά με εμψυχωτή και παιχνίδια!

Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work
Villa M Triptyque Architecture Paris France Green Building Hotel Office Co-Work

Το RoofTop

Στον τελευταίο όροφο, το RoofTop, με την απίστευτη θέα στον Πύργο του Άιφελ, το Dôme des Invalides και τις στέγες του Παρισιού, παραμένει μια απαράμιλλη εμπειρία. Μια κρεμαστή όαση αποτελείται από οπωροφόρα δέντρα και φυτά, με μεγάλες ξύλινες πολυθρόνες, Καναδούς κηπουρούς, ψάθινες λάμπες και γιρλάντες τοποθετημένες. Έρχεται κανείς εκεί για να πιει ένα ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας και αργά το βράδυ. Το Παρίσι είναι μια γιορτή.

“Το εστιατόριο Villa M έχει ένα καλλιεργημένο και χαρούμενο πνεύμα, σε αρμονία με την εποχή.”Laurent de Gourcuff, ιδρυτής της Παρισινής Εταιρείας.

Ένα κτίριο με γνώμονα την υγεία

«Η Villa M είναι ένα μοντέλο για να φανταστεί κανείς την πόλη του μέλλοντος. Είναι το νέο παριζιάνικο οικοδόμημα».Guillaume Sibaud, Triptyque Architecture, Αρχιτέκτονας σχεδιαστής της Villa M.

Η υγειονομική κρίση έχει ενταθεί και επιταχύνονται οι ήδη γνωστές προκλήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τα γεωγραφικά και πολεοδομικά ζητήματα έχουν αρχίσει επίσης να εμφανίζονται ως ζητήματα υγείας. Από την άλλη, η υγειονομική περίθαλψη έχει ξεπεράσει τα τείχη του νοσοκομείου, εξαπλώνεται σε όλη την πόλη και δημιουργώντας μια πιο ανοιχτή σχέση μεταξύ πολιτών και επαγγελματιών υγείας.

Σχεδιασμένο πριν από την πανδημία Covid-19, το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Villa M καταλύει την ιδέα του ανοίγματος της υγειονομικής περίθαλψης στην πόλη και της πόλης στην υγειονομική περίθαλψη.

Λεπτομέρειες Έργου

  • Ημερομηνία: 2015 – 2021.
  • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός Villa M: Olivier Raffaëlli & Guillaume Sibaud – Triptyque Architecture.
  • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των χώρων της Villa M: Philippe Starck
  • Πελάτης: Groupe Pasteur Mutualité (Thierry Lorente, Γενικός Διευθυντής του Groupe Pasteur Mutualité και Amanda Lehmann, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Groupe Pasteur Mutualité).
  • Βοηθός Αναθέτουσας Αρχής: SCPM Access, Guy Sanoian.
  • Εξωραϊσμός: Coloco, Pablo Giorgef.
  • Οικοδομική Εταιρεία: Κατασκευή Eiffage.
  • Συνολική έκταση: 8 000 m².
παρόμοιες αναρτήσεις