Γιατί η διάταξη και η επιλογή των επίπλων πρέπει να αποτελούν βασικό μέρος της νέας σας επιχείρησης εστιατορίου

1
Γιατί η διάταξη και η επιλογή των επίπλων πρέπει να αποτελούν βασικό μέρος της νέας σας επιχείρησης εστιατορίου

Αν σκοπεύετε να ανοίξετε ένα νέο εστιατόριο στο εγγύς μέλλον, αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή. Αν και μπορεί να είναι εύκολο να τυλίξετε εντελώς σε μενού και προμηθευτές, είναι απολύτως σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά, επίσης, τη διάταξη του χώρου της τραπεζαρίας σας και τα έπιπλα του εστιατορίου για να διασφαλίσετε ότι το εγχείρημά σας θα είναι επιτυχημένο.

Αν και είναι δελεαστικό να βλέπετε τη διάταξη ως εκ των υστέρων, ο προγραμματισμός της έγκαιρα και η σωστή εφαρμογή της μπορεί να κάνει μια βαθιά διαφορά στην ατμόσφαιρα και την ατμόσφαιρα του φαγητού σας, καθώς και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πρακτικές δυνατότητες του χώρου. μεταχειρισμένος. Διερευνούμε παρακάτω γιατί αυτό το στοιχείο της επιχείρησής σας είναι τόσο σημαντικό και ποια πράγματα πρέπει να λάβετε υπόψη για να το πετύχετε.

Μεγιστοποίηση του χώρου

Ο σχεδιασμός του χώρου πριν αγοράσετε οποιοδήποτε έπιπλο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να χωρέσετε στον βέλτιστο αριθμό τραπεζιών και να χρησιμοποιήσετε ακόμη και άβολες γωνίες, στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, χωρίς συνωστισμό. Γνωρίζοντας τι ακριβώς θα βρίσκεται και πού στην κάτοψη θα έχετε αποτελεσματικές αγορές και λιγότερο κίνδυνο δαπανών για αντικείμενα που καταλήγουν να μείνουν αχρησιμοποίητα.

Μόλις οριστικοποιηθεί η κάτοψή σας, επιλέξτε το τραπέζια εστιατορίουκαρέκλες και άλλα είδη που χρειάζεστε και είναι ειδικά για τις απαιτήσεις σας όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα – θα συζητήσουμε πώς να επιλέξετε έπιπλα εστιατορίου με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Ομαλή κυκλοφορία και κίνηση

Αυτό το στοιχείο του σχεδιασμού της διάταξής σας έχει να κάνει με δύο πράγματα: τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών και τη διασφάλιση ότι το προσωπικό εξυπηρέτησης έχει εύκολη πρόσβαση στα τραπέζια για να διασφαλίσει την αποτελεσματική παράδοση των γευμάτων και την αφαίρεση των πιάτων και των μαχαιροπήρουνων.

Όσον αφορά την εμπειρία των επισκεπτών, δεν είναι καλή ιδέα να απαιτείται από τους επισκέπτες να στριμώχνονται ανάμεσα στα τραπέζια για να φτάσουν στις θέσεις τους ή να ζητούν από άλλους πελάτες να ξαπλώσουν στις καρέκλες τους για να περάσουν για να επισκεφτούν την τουαλέτα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα πράγματα θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι καλεσμένοι σας θα περάσουν ευχάριστα και θα μείνουν με μια θετική εντύπωση για την επιχείρησή σας.

Όσον αφορά το δεύτερο σημείο, οι σερβιτόροι πρέπει να είναι σε θέση να παραδίδουν γρήγορα και αποτελεσματικά φαγητό και ποτά στα τραπέζια ανά πάσα στιγμή, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν σαφείς διαδρομές για να γίνει αυτό.

Ζητήματα ασφάλειας

Η προσεκτική εξέταση της διάταξης του εστιατορίου σας είναι επίσης σημαντική για να διασφαλιστεί ότι διατηρούνται τα βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας. Απαιτείται να υπάρχει μια σαφής (και σαφής σήμανση) διαδρομή για τους ανθρώπους να ακολουθούν έξω από το κτίριο στο περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής σχετικά με αυτή τη βαθμολογία είναι καλή ιδέα για να διασφαλίσετε ότι πληρούνται όλες οι νομικές απαιτήσεις και οι απαιτήσεις ασφάλειας στο σχέδιό σας για το χώρο.

Επιλέγοντας τα καλύτερα έπιπλα εστιατορίου

Όταν πρόκειται να φτιάξετε σωστά τα έπιπλα για την επιχείρησή σας, έχετε υπόψη σας τα εξής:

Αντοχή

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αγοράσετε καινούργια τραπέζια και καρέκλες σε λίγους μήνες, επομένως επιλέξτε έπιπλα που είναι στιβαρά και πιθανόν να μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία μακροπρόθεσμα.

Ανετος

Εκτός από ανθεκτικό, είναι υψίστης σημασίας οι καρέκλες να είναι άνετες για τους καλεσμένους σας να κάθονται μέσα για λίγες ώρες και οι καρέκλες, τα σκαμπό και τα τραπέζια να βρίσκονται στο σωστό ύψος.

Κινητός

Είναι επίσης καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι οι καρέκλες και τα τραπέζια που επιλέγετε μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε περίπτωση που, για παράδειγμα, χρειαστεί να αλλάξετε τα πράγματα για να φιλοξενήσετε ένα ιδιαίτερα μεγάλο πάρτι.

Θεματική

Επιλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν με το συνολικό θέμα, τη διάθεση ή την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε για το εστιατόριό σας. Αυτό μπορεί να αφορά τα χρώματα των αντικειμένων που επιλέγετε ή το στυλ τους. Η συναρμολόγηση μιας συνεκτικής αισθητικής μπορεί να προωθήσει την αναγνώριση της επωνυμίας και να ενισχύσει τη θετική εμπειρία των επισκεπτών.

Σκεφτείτε το γενικό στυλ του εστιατορίου σας για να σας βοηθήσει επίσης με την επιλογή σας: είναι μοντέρνο, με ένα καινοτόμο μενού αιχμής ή θα σερβίρετε παραδοσιακό φαγητό σε μια οικεία ατμόσφαιρα; Τα έπιπλα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την θέση στην οποία βρίσκεται το εστιατόριό σας.

Φιλικό σε εξωτερικούς χώρους

Εάν το εστιατόριό σας διαθέτει υπαίθριο χώρο τραπεζαρίας, τότε φροντίστε να επιλέξετε έπιπλα εξωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικά, αδιάβροχα και ικανά να αντέχουν τις καιρικές συνθήκες. Σκεφτείτε τη σκίαση και παρέχετε μεγάλες ομπρέλες εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες περιοχές με φυσική σκιά.

Επιπλώνοντας υπέροχες εμπειρίες επισκεπτών

Όταν σχεδιάζετε τη διάταξη και επιλέγετε τα έπιπλα για το νέο σας εστιατόριο, να έχετε πάντα κατά νου ότι αυτά τα στοιχεία θα χρησιμεύσουν για να δημιουργήσετε μια υπέροχη εμπειρία επισκέπτη, καθώς και στην εκπλήρωση των πρακτικών λειτουργιών που χρειάζεστε. Εξασφαλίζοντας ευκολία κίνησης και ροής, συνεκτικό σχεδιασμό, άνεση και βέλτιστη χρήση του χώρου, θα μεγιστοποιήσετε τελικά την αποτελεσματικότητα του καταλύματός σας και θα ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να δουν την επίσκεψή τους με θετικό τρόπο.

Ο συνδυασμός φόρμας και λειτουργικότητας είναι το κλειδί για τον σχεδιασμό του εσωτερικού του χώρου και, όταν αναπτυχθεί σωστά, μπορεί να αναβαθμίσει το εστιατόριό σας και να μετατρέψει τους επισκέπτες για πρώτη φορά σε επαναλαμβανόμενους πελάτες.

παρόμοιες αναρτήσεις