Βασικές συμβουλές για τη διακόσμηση του χώρου διαβίωσής σας

0
Βασικές συμβουλές για τη διακόσμηση του χώρου διαβίωσής σας

Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που ενέχουν η τοποθέτηση του αγαπημένου σας σε οίκο ευγηρίας. Ο φόβος της κατάχρησης και της παραμέλησης συχνά εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν αυτή τη δύσκολη επιλογή.
Οι κάτοικοι του γηροκομείου μπορεί να παραμελούνται ή να φροντίζονται ανεπαρκώς από κακοπληρωμένους ή άπειρους υπαλλήλους. Η κακοποίηση προκαλείται συχνά από αμέλεια και από την αδυναμία παροχής επαρκούς, προσαρμοσμένης φροντίδας για κάθε κάτοικο ενός οίκου ευγηρίας.

Ιστότοποι όπως rosenfeldinjurylawyers.com έχουν συντάξει μια λίστα επιβλαβών καταστάσεων που ταξινομούνται ως κακοποίηση οίκου ευγηρίας. Οι κατακλίσεις, ο υποσιτισμός, η αφυδάτωση, ακόμη και ο άδικος θάνατος είναι δυστυχώς συχνοί στα γηροκομεία.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι στατιστικές είναι συχνά αναφερόμενες περιπτώσεις. Πολλές οικογένειες δεν αναφέρουν ποτέ κακοποίηση επειδή νιώθουν ντροπή ή αμηχανία. Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.
Για τις περισσότερες οικογένειες, τα οφέλη δεν υπερτερούν των δυνατοτήτων και παίρνουν την απόφαση να φέρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σπίτι και να τα φροντίσουν σε ένα πιο ασφαλές, πιο άνετο και οικιακό περιβάλλον.
Η ασφάλεια πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σας όταν εξετάζετε τις επιλογές μακροχρόνιας φροντίδας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά είναι επίσης σημαντικό να κάνετε τον χώρο ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Δεν είναι κάθε πτυχή της διαβίωσης των ηλικιωμένων η βοήθεια για την κινητικότητα και τα τροποποιημένα καταλύματα, η διακόσμηση είναι επίσης σημαντική. Το περιβάλλον μας παίζει ζωτικό ρόλο στην ψυχική μας υγεία.
Ένας φωτεινός, διαμορφωμένος, θετικός χώρος μπορεί να αυξήσει το ηθικό και να προσφέρει μια απαραίτητη αίσθηση άνεσης στο αγαπημένο σας πρόσωπο.
Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διακόσμηση ενός χώρου διαβίωσης.

Μάθετε τι τους αρέσει

Ενώ η επιλογή του σχεδιασμού σας εξαρτάται τελικά από εσάς, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές τους. Ο χώρος πρέπει να είναι εξατομικευμένος ώστε να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Ρωτήστε τους ποια χρώματα προτιμούν. Τι στυλ επίπλων ταπετσαρίας τους αρέσει; Έχουν κάποιο χόμπι που θα μπορούσατε να ενσωματώσετε στη διακόσμηση;

Δημιουργήστε έναν θετικό χώρο

Καθώς μεγαλώνουμε, το μυαλό και το σώμα μας αρχίζουν φυσικά να επιβραδύνουν. Η γνωστική εξασθένηση είναι μια από τις πιο κοινές καταστάσεις που σχετίζονται με τη γήρανση. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους ανθρώπους να θυμούνται πού βρίσκονται τα πράγματα ή ποιες δραστηριότητες τους αρέσει να κάνουν. Έχουν γίνει αρκετές μελέτες για το πώς ο σχεδιασμός επηρεάζει τη γνωστική επίγνωση σε περιβάλλοντα διαβίωσης ηλικιωμένων και υπήρξαν μερικά πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Η αναπαραγωγή κλασικής μουσικής, η ζωγραφική σε έντονα χρώματα, η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου για εύκολους ελιγμούς και η ενσωμάτωση οικείων αντικειμένων όπως οικογενειακές φωτογραφίες όλα βοηθούν τους ηλικιωμένους να διατηρούν τις αναμνήσεις τους περισσότερο από εκείνους που ζουν σε πιο παραδοσιακούς οίκους ευγηρίας.

Να είστε τολμηροί και λαμπεροί

Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα και υφάσματα. Τα ανοιχτότερα χρώματα αντανακλούν περισσότερο φως και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Τείνουν επίσης να είναι πιο χαρούμενα και μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της διάθεσης του αγαπημένου σας προσώπου.
Προσπαθήστε να αποφύγετε τα σκούρα χρώματα και τα βαριά υφάσματα. Τα σκούρα χρώματα θα κάνουν το δωμάτιο να αισθάνεται μικρότερο και πιο καταπιεστικό. Τα βαριά υφάσματα μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν και μπορεί να φιλοξενούν ακάρεα σκόνης ή αλλεργιογόνα. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αναπνευστική υγεία του συγγενή σας ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα των παρόντων καταστάσεων.

Ενσωματώστε προσωπικές πινελιές

Εμφάνιση οικογενειακών φωτογραφιών, προσωπικών αντικειμένων και αγαπημένων αντικειμένων. Αυτά θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον χώρο να νιώσει σαν το σπίτι σας. Μπορούν επίσης να παρέχουν μια αίσθηση οικειότητας και άνεσης σε ένα νέο περιβάλλον.
Φροντίστε να κρατάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα ασφαλή και μακριά από περιπλανώμενα χέρια ή πόδια.

Επιλέξτε εύχρηστα έπιπλα και συσκευές

Επιλέξτε έπιπλα που είναι εύχρηστα για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Τα επικαλυμμένα έπιπλα είναι συχνά ευκολότερα από τις ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες, επειδή συμμορφώνονται με το σχήμα του σώματος ενός ατόμου. Μπορεί επίσης να είναι πιο άνετο από τις πλαστικές καρέκλες, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ σκληρές στις αρθρώσεις τους.
Επιλέξτε συσκευές που είναι εύκολες στη χρήση. Πολλοί ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν κουμπιά ή διακόπτες, γι' αυτό προτιμήστε συσκευές με πόμολα και καντράν. Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει κακή όραση, επιλέξτε συσκευές με μεγάλους αριθμούς εκτύπωσης και γράμματα.

Δημιουργήστε ένα εστιακό σημείο

Ένα καλά τοποθετημένο εστιακό σημείο μπορεί να είναι αισθητικά ευχάριστο και να παρέχει μια οπτική άγκυρα για το χώρο. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να τραβήξετε το βλέμμα μακριά από οποιαδήποτε ογκώδη χαρακτηριστικά προσβασιμότητας στο δωμάτιο.
Ένα τζάκι, ένα μεγάλο παράθυρο ή ένα έργο τέχνης μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο εστίασης.

Να είσαι μοναδικός

Δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση όσον αφορά τη διακόσμηση. Προσπαθήστε να είστε δημιουργικοί και να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί πόροι που είναι διαθέσιμοι για έμπνευση.

Η διακόσμηση ενός χώρου διαβίωσης για ηλικιωμένους μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τη διαδικασία ευχάριστη. Αφιερώστε το χρόνο σας και αφιερώστε την εστίασή σας στη δημιουργία ενός χώρου που αισθάνεται σαν το σπίτι σας.

παρόμοιες αναρτήσεις